گفت‌وگو
خبرنگار فلسطینی: رژیم صهیونیستی از فعالیت خبرنگاران در غزه برای بیان حقیقت هراس دارد

خبرنگار فلسطینی شبکه العالم در غزه ضمن اشاره به کارزار رژیم صهیونیستی برای هدف قرار دادن خبرنگاران، گفت که این رژیم از گزارش واقعیت هراس دارد.

به گزارش دیده بان، ارتش رژیم صهیونیستی از زمان آغاز جنگ غزه در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) کارزار عمدی و گسترده‌ای را برای سرکوب گزارش‌های مستقل از نوار غزه به‌راه انداخته است. این رژیم با هدف قرار دادن کسانی که واقعیت را در صحنه مستند و افشا می‌کنند، سعی در سانسور رویداد‌های این باریکه دارد.

نبود آشکار هرگونه مکانیسم پاسخگویی بین‌المللی یا پیامد‌های قانونی، نظامیان اشغالگر را به ادامه ارتکاب این جنایت‌ها بدون مجازات ترغیب کرده و این باریکه را به مرگبارترین منطقه در جهان برای خبرنگاران تبدیل کرده است.

روزنامه‌نگاران تحت قوانین بشردوستانه بین‌المللی، ازجمله پروتکل الحاقی یک کنوانسیون ژنو در سال ۱۹۷۷، حفاظت قانونی خود را صرفا به این دلیل که از مناطق جنگی گزارش می‌دهند یا اطلاعاتی را از خط مقدم مخابره می‌کنند، از دست نمی‌دهند. این پروتکل به‌وضوح بیان می‌کند که غیرنظامیان، ازجمله روزنامه‌نگارانی که وظایف حرفه‌ای خود را در مناطق درگیری انجام می‌دهند، باید مورد حفاظت قرار گیرند.

حتی افرادی که به‌عنوان خبرنگار جنگ طبقه‌بندی می‌شوند، هدف مشروع محسوب نمی‌شوند، مگر اینکه به‌طور مستقیم در درگیری‌ها شرکت کنند؛ این چیزی است که رژیم صهیونیستی نه اثبات کرده و نه مدرک معتبری برای آن ارائه کرده است.

بنابراین، هدف قرار دادن خبرنگاران و اهالی رسانه به منزله نقض آشکار قوانین درگیری مسلحانه و یک جنایت کامل بین‌المللی بوده که مستلزم پاسخگویی و پیگرد قانونی است.

این جنایت‌ها علیه روزنامه‌نگاران جزء جدایی‌ناپذیر سیاست عمدی رژیم صهیونیستی برای خاموش کردن صدای قربانیان فلسطینی و جلوگیری از مستندسازی جنایت‌های ارتکابی علیه مردم غیرنظامی در نوار غزه است.

اقدام رژیم صهیونیستی در کشتار روزنامه‌نگاران فلسطینی نظام‌مند و گسترده بوده است. این رژیم خبرنگاران را درحالی که با جلیقه‌های مخصوص در میدان هستند، هدف قرار داده است.

هدف قرار دادن روزنامه‌نگاران و تلاش برای پاک کردن شواهد نسل‌کشی، محور کارزار نسل‌کشی رژیم صهیونیستی است. جنایت‌های رژیم صهیونیستی به کشتار دسته‌جمعی غیرنظامیان محدود نمی‌شود، بلکه به حذف شاهدانی که می‌توانند جنایت‌ها را از طریق ابزار و اظهارات خود انتقال داده و مستند کنند، گسترش می‌یابد.

در همین رابطه احمد سهمود، خبرنگار شبکه العالم در غزه در گفت‌و‌گو با میزان به تشریح تجربه‌های خود به‌عنوان یک خبرنگار در نوار غزه پرداخت.

سهمود با اشاره به اینکه نخستین اقدام رژیم صهیونیستی جنگ غزه (در زمان آغاز جنگ) حمله به دفتر شبکه العالم در این باریکه بود، گفت: این رژیم در ادامه ساختمان‌های مسکونی اطراف دفتر شبکه را نیز هدف قرار داد.

وی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی از اینکه ما واقعیت را به‌صورت شنیداری و تصویری گزارش می‌کردیم، هراس شدیدی داشت، زیرا ما واقعیت را گزارش می‌کردیم، اما خودشان اخبار کذب ارائه می‌کردند، اظهار کرد: بنابراین اشغالگران تصمیم به از بین بردن خبرنگاران و کسانی که واقعیت را مخابره می‌کردند، گرفتند.

این خبرنگار فلسطینی با بیان اینکه بیش از ۲۵۰ خبرنگار در جنگ غزه شهید شدند، گفت که برادرش، که وی نیز خبرنگار بود، در زمان انجام وظیفه در غزه به شهادت رسید.

سهمود، می‌گوید: به دلیل اینکه رژیم صهیونیستی همواره قصد داشت مانع از کار ما در گزارش حقیقت شود، لحظه به لحظه در محل‌هایی که حضور داشتیم با مرگ رو‌به‌رو می‌شدیم؛ روز‌ها و شب‌های زیادی را بدون غذا، آب و هیچ تحرکی منتظر می‌ماندیم، زیرا با کوچکترین حرکت مورد اصابت قرار می‌گرفتیم

وی تاکید کرد: رژیم صهیونیستی به هیچ وجه به حقوق بشر و خبرنگاران و موضوع مصونیت خبرنگاران اهمیت نمی‌داد و قوانین را رعایت نمی‌کرد.

این خبرنگار فلسطینی در پایان گفت: ما در هر صورت سعی خواهیم کرد که واقعیت را منعکس کنیم، واقعیتی که رژیم صهیونیستی سعی دارد به‌صورت کذب ارائه کند.

 

منبع: خبرگزاری میزان




انتهای متن/

یکشنبه, 22 ارديبهشت 1404 ساعت 12:07

نظر شما

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید