گزارش تحلیلی دیده بان
جنایت جنگی ایالات‌متحده با دعای خیر اوباما برای قربانیان!

وزارت دفاع آمریکا مدعی است هدف از حمله، مقابله با شبه‌نظامیان طالبان بوده و آمریکا قصد داشته است اعضای این گروه را که در حال تیراندازی بوده‌اند، هدف قرار دهد.

به گزارش موسسه راهبردی دیده بان، هواپیماهای آمریکایی روز شنبه (۱۱ مهر) بیمارستان پزشکان بدون مرز در ولایت قندوز افغانستان را مورد هدف قراردادند که براثر آن تعداد زیادی از بیماران کشته یا مفقود شدند. بر این اساس شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد اعلام کرد حمله هوایی به بیمارستان شهر قندوز، ممکن است یک جنایت جنگی محسوب شود.

در این حمله که در ساعات اولیه بامداد روز شنبه اتفاق افتاد که آمریکا از مختصات دقیق بیمارستان خبر داشت بااین‌حال این کشور بیمارستان را هدف قرارداد. منابع بیمارستانی آمار اولیه این حمله هوایی را ۳ کشته و بیش از ۳۰ مفقود اعلام کرده و تأکید کردند با توجه به حضور بیش از ۱۰۰ بیمار و تعدادی کادر درمانی در بیمارستان در زمان وقوع این حمله، تعداد تلفات حادثه مذکور افزایش خواهد یافت. پزشکان بدون مرز که در این بیمارستان مشغول امدادرسانی بودند، تعداد بیماران بستری در زمان وقوع این رخ داد را ۲۰۰ نفر اعلام کرده‌اند. در آخرین اخبار منابع خبری تعداد قربانیان این حمله را ۱۹ نفر ذکر کرده‌اند.

خبرگزاری‌های جهان گزارش دادند که آمریکا در حالی این بیمارستان را مورد اصابت موشک‌های خود قرار داده است که به گفته سخنگوی نظامی این کشور اهداف موردنظرش در اطراف بیمارستان قرار داشتند بااین‌حال مقامات ایالات‌متحده اعلام کرده‌اند که خسارت‌های ناشی از این حملات که منجر به کشته شدن حداقل ۱۶ نفر ازجمله چند پزشک و ۳ کودک شده اجتناب‌ناپذیر بوده است.

کشته شدن غیرنظامیان چه از طرف آمریکا و چه از طرف هر کشور دیگری محکوم است، اما با این تعداد بالای تلفات در قندوز کاملاً مشخص می‌شود اعتراض غرب به روسیه فقط جنبه سیاسی دارد.

بعدازآنکه نمایندگی سازمان ملل در افغانستان با انتشار بیانیه‌ای حمله هوایی نظامیان آمریکایی به بیمارستان در ولایت قندوز را محکوم کرد، اشتون کارتر وزیر دفاع ایالات‌متحده آمریکا از آغاز تحقیقات کامل درباره حمله به این بیمارستان خبر داد.

بر اساس قوانین بین‌الملل حمله به مراکز بهداشتی، بیمارستان‌ها و کارکنان آن‌ها نباید هدف هیچ‌گونه حمله مسلحانه قرار گیرد اما آمریکا با نقض آشکار حقوق بشر بارها به بهانه مبارزه با تروریسم قربانیان زیادی از غیرنظامیان و حتی بیماران بستری در بیمارستان گرفته است.

پس‌ازاین حادثه باراک اوباما رئیس‌جمهور امریکا با صدور بیانیه‌ای نسبت به وقایع ولایت قندوز واکنش نشان داد و بابیان اینکه برای قربانیان دعا می‌کند گفت: «من و میشل (همسر اوباما) برای تمام غیرنظامیانی که در این حادثه آسیب دیدند، خانواده‌های آن‌ها و عزیزانشان، دعا می‌کنیم و به فکر آن‌ها هستیم.»

وزارت دفاع آمریکا مدعی است هدف از حمله، مقابله با شبه‌نظامیان طالبان بوده و آمریکا قصد داشته است اعضای این گروه را که در حال تیراندازی بوده‌اند، هدف قرار دهد. این در حالی است که روایت شاهدان در منطقه متفاوت است. پزشکان حاضر در بیمارستان به رسانه‌ها گفته‌اند که بمباران این ساختمان باوجود اعلام حضور غیرنظامیان تا نیم ساعت ادامه یافته است.

به نوشته روزنامه گاردین، واشنگتن تنها برای کشتن 41 نفر از کسانی که می‌گوید عضو القاعده بوده‌اند، در حملات پهپادی «هدفمند»، دستکم 1147 نفر را کشته است که بسیاری از آن‌ها غیرنظامی، زن و کودک بوده‌اند. مقامات آمریکایی بارها از پاسخ به این سؤال که چرا از پهپادها در حملات به طالبان و شبه‌نظامیان در افغانستان استفاده می‌کند امتناع کرده‌اند.

جالب اینجاست که روسیه با اجازه دولت قانونی سوریه و با احترام به تمامیت ارضی این کشور این کار را انجام داده و این در حالی است که آمریکا بدون قطعنامه از طرف سازمان ملل و بدون اجازه دمشق در حال انجام این اقدامات است.

زید رعد الحسین، کمیسر حقوق بشر سازمان ملل متحد با غیرقابل‌توجیه خواندن حمله به بیمارستان پزشکان بدون مرز در قندوز، گفت اگر در دادگاه ثابت شود که این حمله عمدی بوده، می‌تواند یک جنایت جنگی محسوب شود. هرچند اظهارات رعد الحسین امیدبخش است اما مانند موارد قبلی دادگاه به چنین نتیجه‌ای نخواهد رسید. ضمن اینکه گویا دولت افغانستان در راستای همکاری با آمریکا عذرخواهی ایالات‌متحده را پذیرفته؛ چراکه اشرف غنی، رئیس‌جمهور افغانستان گفته است که نیروهای ناتو در این کشور به علت بمباران بیمارستان قندوز عذرخواهی کرده‌اند.

در همین رابطه حسین رویوران کارشناس خاورمیانه بابیان اینکه از زمانی که عملیات هوایی روسیه در سوریه آغاز شد، غربی‌ها و هم‌پیمانان منطقه‌ای آن‌ها به‌ویژه ترکیه نسبت به این بمباران‌ها اعتراض داشته و اعلام می‌کردند؛ چرا نیروهای روسی گروه‌هایی فراتر از داعش را هدف قرار می‌دهند به جام جم گفت: آن‌ها به این موضوع توجه نداشتند که داعش، جبهه النصره و دیگر گروه‌های تکفیری بر اساس قطعنامه‌های سازمان ملل، تهدیدی برای امنیت و صلح جهانی هستند.

وی اظهار کرد: جالب اینجاست که روسیه با اجازه دولت قانونی سوریه و با احترام به تمامیت ارضی این کشور این کار را انجام داده و این در حالی است که آمریکا بدون قطعنامه از طرف سازمان ملل و بدون اجازه دمشق در حال انجام این اقدامات است.

این کارشناس مسائل خاورمیانه با تأکید نقض قوانین بین‌الملل از سوی آمریکا تصریح کرد: این اقدام آمریکا عملاً اعلام جنگ علیه یک کشور دیگر است. در حادثه روز گذشته، جنگنده‌های آمریکایی به یک بیمارستان حمله کردند و کشته و مجروح شدن بیش از صد غیرنظامی را رقم زدند. حال آمریکا سعی می‌کند با یک عذرخواهی ساده، بر این فاجعه سرپوش بگذارد. این اتفاق نشان می‌دهد غرب تا چه اندازه دچار دوگانگی رفتاری شده است.

وی گفت: کشته شدن غیرنظامیان چه از طرف آمریکا و چه از طرف هر کشور دیگری محکوم است، اما با این تعداد بالای تلفات در قندوز کاملاً مشخص می‌شود اعتراض غرب به روسیه فقط جنبه سیاسی دارد. درواقع آنچه برای آمریکا مهم نیست، جان مردم و شهروندان عادی است.




انتهای متن/

یکشنبه, 12 مهر 1394 ساعت 14:34

نظر شما

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید