نگاهی به عمق فاجعه در غزه؛ مرگ کودکان براثر گرسنگی

رژیم صهیونیستی با استفاده ابزاری از کمک‌های بشردوستانه برای غزه درصدد پیشبرد اهداف خود به قیمت جان کودکان گرسنه در این باریکه است.

به گزارش دیده بان، غزه محاصره‌شده و ویران‌شده در بمباران‌های رژیم صهیونیستی با گرسنگی مواجه است. هزاران کودک تاکنون به‌دلیل سوءتغذیه تحت درمان قرار گرفته‌اند. والدین خسته، آواره و با حداقل امکانات اولیه برای بیش از یک سال‌ونیم جنگ، شاهد از بین رفتن فرزندانشان هستند و می‌دانند که کار زیادی از دستشان بر نمی‌آید.

دفتر رسانه‌ای غزه گزارش کرد که بیش از ۷۰ هزار کودک در این منطقه محاصره‌شده به‌دلیل سوءتغذیه شدید در بیمارستان بستری هستند.

در این بیانیه آمده است: تحت این محاصره نظام‌مند، بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ کودک زیر ۵ سال با مرگ ناشی از گرسنگی مواجه هستند، درحالی که حدود ۲۹۰ هزار کودک در آستانه مرگ قرار دارند. در زمانی که بیش از یک میلیون کودک به‌طور روزانه فاقد حداقل نیاز‌های غذایی برای بقا هستند، این جنایت اشغالگران اسرائیلی، یعنی استفاده از گرسنگی به‌عنوان سلاح، در میان سکوت شرم‌آور بین‌المللی انجام می‌شود.

در همین حال، مسئول امنیت غذایی آکسفام (کنفدراسیونی متشکل از ۲۱ سازمان غیردولتی مستقل که بر کاهش فقر جهانی تمرکز دارند) در داخل نوار غزه، گفت سازمان‌های بشردوستانه به‌شدت به جریان نامحدود کمک‌ها در غزه نیاز دارند.

او اظهار کرد: ما تدارکات زیادی داریم که در مصر و اردن گیر افتاده‌اند و نمی‌توانیم به آنها دسترسی داشته باشیم. پیش‌بینی می‌شود که وضعیت انسانی حتی بیش از این وخیم‌تر شود. ما بار‌ها زنگ خطر را به‌صدا درآورده‌ایم و هشدار داده‌ایم که این مرحله به پیامد‌های فاجعه‌بار برگشت‌ناپذیری، به‌ویژه برای گروه‌های آسیب‌پذیر، کودکان، سالمندان و زنان، منجر خواهد شد.

مسئول امنیت غذایی آکسفام در غزه اضافه کرد: متاسفانه تمام جهان در گرسنگی دادن به کودکان در نوار غزه سهیم یا در آن مشارکت دارند. متاسفانه همه آنها همدست هستند. آنها یک انتخاب دارند؛ یا به تماشای وحشت، تصاویر و عکس‌هایی که از غزه می‌آید ادامه دهند یا اقدامی انجام دهند.

 

سوء تغذیه حاد درمیان کودکان به‌شدت درحال افزایش است

آسوشیتدپرس گزارش کرد: بیمارستان‌ها (در غزه) به مویی بند هستند و با حمله‌های گسترده و تلفات انسانی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. ذخایر مواد غذایی در انبار‌های سازمان ملل تمام شده است. بازار‌ها درحال خالی شدن هستند.

آشپزخانه‌های محلی که برای هزاران نفر غذا توزیع می‌کردند، در نتیجه اقدام رژیم صهیونیستی در مسدود کردن ورود کمک‌های بشردوستانه تعطیل شده‌اند؛ زمین‌های کشاورزی به‌طور عمده غیرقابل دسترس هستند؛ نانوایی‌ها تعطیل شده‌اند؛ توزیع آب به‌طور عمده به‌دلیل کمبود سوخت متوقف شده است.

در صحنه‌های ناامیدکننده، هزاران نفر، که بسیاری از آنها کودک هستند، در بیرون آشپزخانه‌های محلی جمع شده‌اند و در انتظار دریافت غذایی هستند که دیگر وجود ندارد.

طولانی‌ترین محاصره غزه اعتراض‌های بین‌المللی فزاینده‌ای را برانگیخته است، اما نتوانسته رژیم صهیونیستی را به بازگشایی مرز‌ها متقاعد کند. گروه‌های بیشتری رژیم صهیونیستی را به استفاده از گرسنگی به‌عنوان سلاح جنگی متهم می‌کنند. فعالان حقوق بشری هشدار می‌دهند که سوءتغذیه حاد در میان کودکان رو به افزایش است.

مایکل رایان، مدیر اجرایی فوریت‌های سازمان بهداشت جهانی گفت: ما درحال آسیب رساندن به جسم و روان کودکان غزه هستیم. زیرا اگر کاری درمورد آن انجام ندهیم، در آنچه که در مقابل چشمانمان اتفاق می‌افتد، شریک جرم هستیم؛ کودکان نباید هزینه جنگ را بپردازند.

رژیم صهیونیستی در ۲ مارس (۱۲ اسفند) محاصره علیه غزه را اعمال کرد، سپس با ازسرگیری حمله‌ها در ۱۸ مارس (۲۸ اسفند) آتش‌بس ۲ ماهه را نقض کرد و گفت که هر ۲ اقدام برای فشار بر مقاومت ضروری است.

آژانس‌های سازمان ملل از دوم مارس افزایش سوءتغذیه حاد در میان کودکان را ثبت کرده‌اند. آنها شاهد کاهش ایمنی، بیماری‌های مکرر، کاهش وزن و توده عضلانی، استخوان‌ها یا شکم‌های بیرون‌زده و مو‌های شکننده هستند.

یونیسف اعلام کرد که از ابتدای سال ۲۰۲۵ (دی ۱۴۰۳)، بیش از ۹ هزار کودک به‌دلیل سوءتغذیه حاد بستری یا تحت درمان قرار گرفته‌اند.

این افزایش در ماه مارس (اسفند/فروردین) چشمگیر بود؛ ۳ هزار و ۶۰۰ مورد یا افزایش ۸۰ درصدی در مقایسه با ۲ هزار کودکی که در فوریه (بهمن/اسفند) تحت درمان قرار گرفتند.

از آن زمان، شرایط بدتر شده است. به‌گفته یونیسف، منابع مورد استفاده برای جلوگیری از سوءتغذیه مانند مکمل‌ها و بیسکویت‌ها به پایان رسیده‌اند. غذای درمانی مورد استفاده برای درمان سوءتغذیه حاد درحال اتمام است.

 

نقشه شوم رژیم صهیونیستی و استفاده ابزاری از کمک‌های بشردوستانه

روزنامه واشنگتن‌پست گزارش کرد که رژیم صهیونیستی درحال آماده‌شدن برای به‌دست گرفتن کنترل توزیع کمک‌های بشردوستانه در غزه از طریق یک طرح جدید و جنجالی با مشارکت پیمانکاران امنیتی خصوصی آمریکایی است.

این روزنامه اضافه کرد که به‌گفته مقام‌های فعلی و سابق رژیم صهیونیستی، امدادگران و افراد مطلع از طرح یادشده، این اقدام به‌عنوان شرطی برای لغو محاصره بیش از ۲ ماهه تدارکات به داخل منطقه محاصره‌شده غزه در نظر گرفته شده است.

دفتر نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی تاکید کرد که انتظار می‌رود این طرح به‌زودی نهایی شود و می‌تواند قبل از پایان ماه می (خرداد) همزمان با سفر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به منطقه، اجرا شود.

براساس این طرح، حدود ۶۰ کامیون در روز (تنها ۱۰ درصد از آنچه درطول آتش‌بس قبلی مجاز بود) اجازه ورود به غزه از طریق گذرگاه کرم ابوسالم را خواهند داشت. به‌گفته واشنگتن‌پست، کمک‌ها پس از ورود به ۶ مرکز توزیع تعیین‌شده در جنوب غزه تحت حفاظت پیمانکاران امنیتی خصوصی آمریکایی تحویل داده می‌شوند. در ادامه کارکنان بشردوستانه غیردولتی کمک‌ها را توزیع کرده و شرکت‌های امنیتی کنترل محیط را برعهده دارند.

براساس گزارش یادشده، از فناوری تشخیص چهره برای شناسایی دریافت‌کنندگان کمک استفاده خواهد شد و هر خانوار بین یک تا ۲ هفته یک بسته مواد غذایی و اقلام بهداشتی دریافت خواهد کرد. پیش‌بینی می‌شود که هر مرکز بین ۵ هزار تا ۶ هزار خانوار کمک ارائه کند.

در جزئیات این گزارش آمده که ۲ شرکت مستقر در آمریکا، سیف ریسرچ سولوشنز (SRS) و یوجی سلوشنز برای این عملیات با رژیم صهیونیستی قرارداد منعقد کرده‌اند. سیف ریسرچ سولوشنز به ریاست فیل ریلی، افسر سابق سازمان سیا، مسئول تدارکات و برنامه‌ریزی است. عملیات امنیتی برعهده یوجی سلوشنز به ریاست جیمسون گُوونی، عضو سابق کلاه سبز‌های آمریکایی (نیرو‌های ویژه ارتش آمریکا) خواهد بود.

گزارش‌ها حاکی از آن است که پیمانکاران مسلح خواهند بود، اما اختیار بازداشت افراد را نخواهند داشت.

 

منبع: خبرگزاری میزان




انتهای متن/

سه شنبه, 17 ارديبهشت 1404 ساعت 12:35

نظر شما

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید