به گزارش دیده بان، مرکز حقوق بشر فلسطین (PCHR) گزارشی از جنایتهای رژیم صهیونیستی و شهرکنشینان صهیونیست در کرانه باختری منتشر کرده و در آنها برجستهترین موارد نقض حقوق بشر و قوانین بینالمللی علیه فلسطینیها و اموال آنها بهویژه در قدس شرقی اشغالی را تشریح کرد.
این جنایتها شامل قتلهای عمدی، تخریب اموال عمومی و خصوصی، بازداشتها، تهدیدها و موارد دیگر بوده است.
اگرچه این گزارش بازه زمانی آوریل ۲۰۲۵ (فروردین/ اردیبهشت ۱۴۰۴) را در بر میگیرد، اما به دلیل سیاستهای جنایتکارانه رژیم صهیونیستی که طی دههها ثابت بوده، قابل تعمیم به بازههای زمانی مختلف است.
قتلها و نقض حق حیات و تمامیت جسمانی
حملههای نظامیان رژیم صهیونیستی و شهرکنشینان صهیونیست در بازه زمانی یادشده در کرانه باختری به شهادت ۱۶ فلسطینی ازجمله ۶ کودک و یک زن منجر شد.
ضمن اینکه دهها نفر مجروح و دچار خفگی شدند؛ ۲ اسیر فلسطینی نیز در زندانهای رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند.
در گزارش مرکز حقوق بشر فلسطین که شرح مفصلی از رویدادهای منجر به نقض حق حیات فلسطینیها در کرانه باختری را ارائه میکند، به مواردی مانند حمله به منازل مسکونی فلسطینیها، منفجر کردن خانهها، رها کردن مجروحان فلسطینی با هدف شهادت آنها بر اثر شدت خونریزی، اجتناب از تحویل به موقع پیکر شهدا به نهادهای فلسطینی، شلیکهای بیدلیل به فلسطینیها، حملههای مستمر به اردوگاههای آوارگان فلسطینی، ... اشاره شده است.
تخریب ساختمانها و ویران کردن زمین
نظامیان رژیم صهیونیستی و شهرکنشینان صهیونیست در طول دوره گزارش، ۱۳۸ ساختمان را در کرانه باختری تخریب کردند.
بهانه رژیم صهیونیستی برای تخریب خانههای فلسطینی، ساختوساز بدون مجوز بود؛ با این وجود تردیدی نیست که اجرای سیاست مجازات جمعی علیه فلسطینیها سبب یورش بولدوزرهای رژیم صهیونیستی و شهرکنشینان صهیونیست با هدف تخریب خانههای فلسطینیها بوده است.
نظامیان صهیونیست همچنین ۸۲ مرکز تجاری را تخریب و املاک را مصادره کردند؛ آنها باغهای مثمر زیتون در الخلیل را نیز تخریب کردند.
در جریان حمله نظامی مداوم ارتش رژیم صهیونیستی به اردوگاههای پناهندگان «جنین»، طولکرم و نور شمس، خانهها و ساختمانهای بیشتری ویران شدند.
ارتش رژیم صهیونیستی همچنین در جریان حمله نظامی به شهرها و اردوگاههای پناهندگان کرانه باختری، به شکل گسترده زیرساختها، ازجمله خیابانها، لولههای آب، خطوط تلفن و برق را تخریب کردند.
مصادره زمین و گسترش شهرکسازی
نظامیان رژیم صهیونیستی و شهرکنشینان صهیونیست در طول دوره گزارش، به سیاست گسترش شهرکسازی خود که با مصادره و تخریب زمینهای فلسطینی برای ایجاد پایگاههای شهرکسازی و گسترش شهرکها محقق شد، ادامه دادند.
خشونت شهرکنشینان صهیونیست
شهرکنشینان صهیونیست در ماه آوریل ۱۵ حمله علیه فلسطینیها و املاک آنها در روستاها و شهرهای مختلف کرانه باختری، ازجمله قدس شرقی اشغالی، انجام دادند.
این حملهها منجر به جراحت شماری از فلسطینیها شامل کودکان و سالمندان شد.
خشونت شهرکنشینان صهیونیست شامل آتش زدن ساختمانها، خودروها، مزرعهها و داراییهای کشاورزان و عشایر بود.
حملههای نظامیان رژیم صهیونیستی در قدس شرقی اشغالی
تخلفات و تلاشهای صهیونیستسازی در قدس شرقی اشغالی با تصویب ساخت صدها واحد مسکونی جدید و تشدید سیاست تخریب خانههای فلسطینیها به بهانههای مختلف ادامه یافت.
نظامیان رژیم صهیونیستی همچنین به اعمال محدودیتهای دسترسی مبتنی بر سن به مسجد الاقصی، بهویژه در روزهای جمعه و اجرای رویههای سختگیرانه بازرسی ادامه میدهند.
حمله به محوطه دانشگاه القدس در ابودیس در شرق قدس اشغالی و محاصره دانشجویان یکی از حملههای برنامهریزیشده رژیم صهیونیستی بود تا مانع مراسم ابراز همبستگی با غزه شوند.
نظامیان صهیونیست در این حمله بهصورت بیهدف از گاز اشکآور استفاده کردند.
دفتر مرکزی فدراسیون عمومی اتحادیههای کارگری فلسطین در خیابان صلاحالدین در مرکز قدس شرقی اشغالی نیز هدف حمله قرار گرفت؛ رژیم صهیونیستی در ادامه دستور تعطیلی دفتر مرکزی را صادر کردند.
تیمهایی از وزارت آموزش رژیم صهیونیستی، به همراه پلیس و افسران اطلاعاتی این رژیم هم، به ۶ مدرسه تحت مدیریت آژانس کار و امداد سازمان ملل (UNRWA) در قدس شرقی اشغالی حمله و تصمیمهای اداری خود را مبنی بر تعطیلی این مدارس پس از یک ماه و جلوگیری از هرگونه حضور در محل، به مقامهای مربوط ابلاغ کردند.
این وزارتخانه ادعا کرد که این مدرسهها مجوزهای لازم برای فعالیت خود را ندارند؛ این اقدام بخشی از تصمیم رژیم صهیونیستی برای ممنوعیت فعالیتهای آنروا است که از ۲۸ اکتبر ۲۰۲۴ (۷ آبان ۱۴۰۳) توسط اکثر اعضای کنست تصویب شده است.
تشدید اقدامهای نظامی در ایستهای بازرسی اطراف قدس شرقی اشغالی و ممانعت از حرکت هزاران مسیحی از کرانه باختری به قدس اشغالی هم از دیگر اقدامهای ناقض حقوق بینالملل رژیم صهیونیستی بود که بهصورت آشکار آزادی عبادت و دسترسی به اماکن مقدس را نقض میکرد.
محدودیت آزادی رفتوآمد و ایستهای بازرسی
نظامیان رژیم صهیونیستی، ایستهای بازرسی نظامی بیشتری در کرانه باختری ایجاد و محدودیتهای آزادی رفتوآمد بین شهرها و روستاها را تشدید کردهاند؛ در طول دوره گزارش، نیروهای اشغالگر صهیونیست دهها ایست بازرسی دائمی، صدها ایست بازرسی موقت و دروازههای فلزیاب در امتداد خیابانها و بین روستاها ایجاد کردهاند که هدف آنها محدود کردن آزادی رفتوآمد فلسطینیها است.
فلسطینیها در ایستهای بازرسی نظامی هدف رفتارهای غیرانسانی و تحقیرآمیز قرار میگیرند که مانع رفتوآمد آنها شده و جانشان را به خطر میاندازد.
منبع: خبرگزاری میزان