افشای طرح امریکا برای حمله سایبری به ایران

روزنامۀ نیویورک تایمز با انتشار گزارشی فاش کرده است که امریکا قصد داشت در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات هسته‌ای، به تاسیسات اتمی ایران حملۀ گستردۀ سایبری انجام دهد.

به گزارش دیده بان، این روزنامه روز سه‌شنبه با استناد به یک فیلم مستند که در آینده نزدیک پخش خواهد شد و مصاحبۀ یک مقام نظامی-اطلاعاتی نوشت که در سال‌های ابتدایی دولت باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا چنین طرحی درکار بوده است.

این طرح با نام رمزی «نیترو زئوس» با هدف غیرفعال کردن دفاع هوایی، سیستم‌های ارتباطی و بخش‌های حیاتی از شبکۀ برق ایران شکل گرفته بود، اما پس از توافق هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی در تابستان گذشته به طور کلی کنار گذاشته شد.

ایران و کشورهای گروه 1+5 شامل امریکا، انگلیس، فرانسه، چین، روسیه و آلمان در تاریخ 23 تیرماه سال جاری در وینِ اتریش به توافقی بر سر برنامۀ جامع اقدام مشترک (برجام) دست یافتند. پس از اجرای تعهدات دو طرف بر اساس برجام، تحریم‌های ضد ایرانی در تاریخ 27 دی ماه با اجرایی شدن برجام لغو شد.

براساس این گزارش، نیترو زئوس با این هدف طراحی شده بود که در صورت درگیری احتمالی بین ایران و امریکا و متحدانش در منطقه اوباما غیر از یک جنگ تمام عیار، گزینۀ دیگری نیز داشته باشد.

به گفتۀ مقامات قرار بوده این طرح با حضور هزاران تن از کارکنان نظامی و اطلاعاتی امریکا، هزینۀ ده‌ها میلیون دلاری و قرار دادن «ایمپلنت‌های الکترونیکی» در شبکه‌های رایانه‌ای ایران اجرا شود.

این گزارش می‌افزاید که «احتمال حملۀ بنیامین نتانیاهو (نخست وزیر اسرائیل) به تاسیسات هسته‌ای ایران» و درگیر شدن امریکا در خصومت‌های پس از این حمله از دیگر دلایل شکل‌گیری و فوریت این طرح بوده است.

براساس اطلاعات فاش شده، در حالی که پنتاگون درحال آماده‌سازی طرح مذکور بوده است، سازمان‌های اطلاعاتی امریکا نیز به صورت جداگانه در حال طرح‌ریزی یک حملۀ سایبری برای غیرفعال کردن سایت غنی‌سازی هسته‌ای فردو در ایران بودند.

 فاش شدن طرح نیترو زئوس همزمان با اکران فیلم مستند «روزهای صفر» به کارگردانی الکس گیبنی دربارۀ این طرح، صورت گرفته است که روز چهارشنبه (28 بهمن) در جشنوارۀ فیلم برلین در آلمان اکران می شود.

اصطلاح «حملۀ روز صفر» که نام این فیلم از آن الهام گرفته شده است، یک اصطلاح در حوزۀ سایبری است که به معنای تهدید یا حملۀ رایانه‌ای می باشد.

در سال 2007، فیلم مستند «تاکسی به سوی تاریکی» به کارگردانی این مستندساز مطرح امریکایی جایزۀ اسکار را کسب کرد. در این فیلم مصائب یک راننده تاکسی افغان به تصویر کشیده شده بود که سربازان ارتش امریکا در بازداشتگاه پروان وی را تا سر حد مرگ شکنجه کرده بودند.

پیشتر امریکا و اسرائیل در طرحی که با نام رمزی «بازی‌های المپیک» شناخته می‌‎شد، از سال 2009 تا 2010 ميلادي از ويروس استاکس نت عليه تاسيسات هسته‌ای ایران استفاده کرده بودند اما ايران در پايان سال 2009 ميلادي هزار عدد از سانتريفوژهاي خود را عوض کرد و تا اوايل سال 2010 ميلادي سانتريفوژهاي بهتري را جايگزين آن‌ها کرد.




انتهای متن/

چهارشنبه, 28 بهمن 1394 ساعت 10:06

نظر شما

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید