کتاب شناسی و جنگ نیابتی در جهان
برآوردهای امنیتی راهبردی در دوره های مختلف رؤسای جمهوری آمریکا

دکتر کلاین با افرادی ملاقات کرده است که بیش از ده سال در لیست مخفی دریافت کنندگان پول سازمان سیا قرار داشتند.این نویسنده تحلیل و برآوردهای اطلاعاتی راهبردی در دوره های مختلف رؤسای جمهوری آمریکا از زمان فرانکلین روزولت را ارائه نموده است.

 

 

به گزارش موسسه راهبردی دیده بان،ری کلاین از مدیران سابق سازمان سیا بود و تجربه عملیاتی داشت.وی برای اولین بار در کتاب " اسرار جاسوسان و اساتید" شکست هت و موفقیت های دستگاه اطلاعاتی را به خوبی در یک مجموعه که شامل فرآیند ها و تصمیم سازی های سیاسی ملی می شد به صورت معنی دار ارائه کرده است.

این کتاب دارای گفته های روشنی از جاسوسی، ضد جاسوسی در سطوح بالای دولتی از جمله مأموریت های عملیاتی رئیس یک ایستگاه است و گاهی اوقات از نظرات اساتید و تحلیل گران بهره گرفته است.

 

دکتر کلاین با افرادی ملاقات کرده است که بیش از ده سال در لیست مخفی دریافت کنندگان پول سازمان سیا قرار داشتند.این نویسنده تحلیل و برآوردهای اطلاعاتی راهبردی در دوره های مختلف رؤسای جمهوری آمریکا از زمان فرانکلین روزولت را ارائه نموده است.

 

برخی از نکاتی که نویسنده درکتاب به آنها پرداخته است:

-اینکه چگونه دل مشغولی دولتهای آیزنهاور و کندی برای خلاص شدن از دست فیدل کاسترو منجر به طراحی قتل وی توسط سازمان سیا گردید.

-چگونه وینستون چرچیل توانست رئیس جمهور فرانکلین روزولت را متقاعد به ایجاد سازمان اطلاعات مرکزی در سال 1941 نماید.

-چگونه در اکتبر 1962 کاخ سفید در زمان کندی از وجود موشک های شوروی در کوبا مطلع گردید؟

-چگونه یک هواپیمای یو2 با خلبانی چینی، توانست از موشک های ساخت روسیه که در شمال غربی چین آزمایش می شد تصویر برداری نماید که ارزش اطلاعاتی آن میلیون ها دلار بود.

- یک رئیس ایستگاه سازمان سیا در مأموریت های خودچه وظایفی باید انجام دهد؟

-چگونه بعد از تجدید ساختار سازمان سیا ، مقر مشهور آن در لانگلی ویرجینیا بر روی اساتید و روزنامه نگاران باز گردید.

-چگونه سازمان اطلاعاتی ایالات متحده با همکاری جاسوسان و اساتید نسبت به کا.گ.ب. برتری یافت.

 

در بخشی از کتاب میخوانیم:

در اواسط 1950 سازمان سیا میلیون ها دلار صرف حفاری تونل برلین نمود تا از این طریق اطلاعات واقعی را از شوروی به دست آورد.مورد این تونل از این جهت جالب است که در این عملیات اطلاعاتی، تلاش تعدادی از سازمانهای اطلاعاتی با باهم تداخل پیدا می کرد یا تکمیل کننده هم بودند.تازمانی که در آوریل 1956 شوروی از وجود این تونل مطلع گردید و آن را مسدود ساخت، اکثر مکالماتی که بین آلمان شرقی و شوروی انجام می شد از طریق این تونل ضبط می گردید، محتوای آنها پردازش می شد و مورد تجزیه و تحلیل قرار می گرفت.کشف این تونل برای شوروی ها بسیار مفید بود زیرا به اطلاعات زیادی در مورد پژوهش های اقتصادی ، علمی، نظامی، اطلاعاتی که توسط سیا و دیگر سازمان های اطلاعاتی صورت گرفته بود، دست یافتند.




انتهای متن/

چهارشنبه, 22 مهر 1394 ساعت 09:17

نظر شما

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید