پولشویی تروریست های «الاحوازیه» در قلب کشورهای عضو FATF

سرکرده گروهک‌تروریستی الاحوازیه در حالی به تأسیس ۹ شرکت در کشور‌های اروپایی با هدف پولشویی و تأمین مالی برای اقدامات تروریستی اعتراف کرد که تمام این کشور‌های اروپایی عضو FATF هستند!

وقتی از حامیان FATF درمورد ماهیت و هدف اصلی آن پرسیده شود، می‌گویند: «FATF یک سازمان بین دولتی است و تشکیل شده تا بررسی‌هایی درباره وضعیت قوانین مبارزه با پول‌شویی در بازار‌های مختلف مالی را در سرتاسر جهان انجام دهد و نتیجه آن را در جلسات هر چهار ماه یک بار خود به اطلاع کشور‌های عضو برساند تا این کشور‌ها بتوانند ریسک سرمایه‌گذاری در بازار‌های مالی هدف را بررسی و در مورد سرمایه‌گذارانی که به «کشور‌های مشکوک» می‌روند احتیاط کنند».

حامیان FATF می‌گویند یکی از اهداف FATF این است که گروه‌های تروریستی از بستر اقتصاد بین الملل نتوانند پولشویی کنند.

 

الاحوازیه و تأمین مالی تروریسم در قلب کشور‌های عضو FATF

«حرکه النضال العربی لتحریرالاحواز» یا همان «الاحوازیه» یک گروه تروریستی است که "حبیب فرج الله چعب" سرکرده آن سال 99 با تلاش سربازان گمنام امام زمان (عج) دستگیر شد.

در پنجمین جلسه محاکمه این تروریست که نهم اسفندماه 1400 برگزار شد، نماینده دادستان با اشاره به پولشویی‌های متهم در کشور‌های اروپایی بیان کرد: «متهم اقرار کرده که توسط ۹ شرکت خود در دانمارک، کانادا، آلمان، بلژیک، هلند، استرالیا، تونس و سوئد پولشویی‌هایی را انجام داده است».

انفجار در لوله‌های انتقال نفت و گاز، بمب گذاری در معابر عمومی در فرمانداری اهواز، سازمان مسکن و شهرسازی، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، انفجار در بانک سامان اهواز، آتش سوزی در اموال عمومی همچون عابر بانک‌ها، سرقت‌های مسلحانه، حمله به نیرو‌های نظامی و انتظامی و ترور مردم بی دفاع تنها بخشی از جنایات این گروهک تروریستی است و در مجموع 450 نفر شهید و مجروح از مجموع اقدامات تروریستی این گروه است.

این اعتراف در حالی‌ست که تمام کشور‌هایی که چعب به آن‌ها اشاره دارد، عضو FATF هستند و این عضویت بدان معناست که تمامی تراکنش‌های مالی آن‌ها تحت نظارت سیستم FATF هست تا جابجایی مالی با ماهیت‌های غیرقانونی، چون تروریسم صورت نگیرد.

پیش از این بسیاری از کارشناسان اقتصادی و سیاسی به نمایشی بودن ماهیت این نهاد مالی اشاره کرده بودند و این یکی از دلایلی بود که دو مورد از موارد مشمول FATF یعنی پالرمو و CFT در ایران تصویب نشد.

«ساسان شاه ویسی» کارشناس اقتصاد بین الملل در این زمینه گفت که FATF یک نهاد امنیت مالی است، ولی به نظر می‌رسد قبل از اینکه در خدمت امنیت مالی در سطح بین الملل باشد، به عنوان یک شبکه تأمین امنیت مالی برای قدرت‌های بزرگ که به روابط این گروه تفوق دارند، اقدام می‌کند.

شاه‌ویسی ادامه می‌دهد: سال‌های مختلفی است که FATF به کشور‌های بزرگ اروپایی، آسیایی و مخصوصا عربی اعلام می‌کند که پولشویی انجام داده اند و از تروریسم حمایت کرده‌اند و گزارش 68 صفحه‌ای یا 23 صفحه‌ای CIA و وزارت امنیت داخلی آمریکا اعلام می‌کند که فلان شاهزاده و سفیر عربستان فلان اقدام را انجام داده است، ولی نهایتا نه اقدامی نسبت به بستن حساب‌هایشان و نه نسبت به برخورد با خودشان صورت نمی‌گیرد.

وی می‌افزاید: اقداماتی چون برخورد‌های مالی یا هشدار یا حداقل اطلاع‌رسانی به سایر اعضا مبنی بر ورود صاحبان حساب به اقداماتی که منجر به برخورد گروه اقدام مالی با آنان می‌شود، مطرح است، ولی در واقعیت تفوق روابط سیاسی به اهداف مالی در تأمین امنیت مالی بین المللی توسط گروه اقدام مالی FATF می‌چربد.

این کارشناس اقتصاد بین‌الملل اشاره می‌کند که «پولشویی‌هایی که در کشور‌های بزرگی مثل نروژ انجام شده، تا 200 میلیارد دلار هم مطرح می‌شود و پولشویی‌هایی که دیوان محاسبات آمریکا از اقتصاد آمریکا در گزارش‌های نوبه‌ای خود به عنوان یکی از چالش‌های مالی ایالات متحده یاد می‌کند، اظهر من‌الشمس است؛ ولی این کشور‌ها عموما در فهرست کشور‌های سفید دیده می‌شوند و مورد برخورد یا هشدار برای سایر کشور‌ها نیستند.

 

شوی تبلیغاتی برای محاصره امنیتی کشور‌های هدف

این آمار و اظهارات بدان معناست که با یک شوی تبلیغاتی برای کنترل رفتار کشور‌های هدف توسط چند کشور معدود مواجهیم که قرار است در لفافه‌ای قانونمند، کشور‌ها را در بر بگیرد.

پولشویی فرج‌الله چعب در کشوری مثل دانمارک در حالی است که چندی پیش بزرگترین پولشویی تاریخ در این کشور افشا شد.

«هاوارد ویل‌کینسون» یک افشاگر دانمارکی، در برابر مجلس این کشور شهادت داد که «دانسکه بانک» به عنوان بزرگ‌ترین بانک این کشور، در یکی از بزرگ‌ترین پولشویی‌های تاریخ جهان دست داشته است و این در حالی است که دانمارک که یکی از اصلی‌ترین اعضای FATF است. رقم این پولشویی مبلغی به میزان ۲۰۰ میلیارد یورو در این بانک بود که چیزی حدودا معادل ۴۸ درصد تولید ناخالص ایران است.

در سایر کشور‌های اروپایی و امریکا هم وضع بهتر از دانمارک نیست.

«سیدجواد کاظمی‌تبار» یک کارشناس داده‌کاوی، سال 97 در یک نشست مبارزه با پولشویی در مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری گفته بود: «بر اساس آمار موجود، حدود ۵۰۰ میلیارد تا ۸/۱ تریلیون دلار (بین ۲ تا ۵ درصد درآمد ناخالص ملی دنیا) حجم کل پول‌های کثیف در دنیا است که ۴۷ درصد پو‌ل‌های کثیف در آمریکا، ۳۰ درصد در اروپا و بقیه در سایر نقاط جهان جریان دارد و ۹۹ درصد پول کثیف موفق به عبور از سیستم‌های نظارتی آمریکا و اروپا شده و حدود ۸۰ درصد از این پول‌ها مجدداً برای سرمایه‌گذاری و ساماندهی جنایات دیگر به کار می‌روند.»

تمام این آمار و ارقام از تجربه کشور‌ها در عضویت در FATF در حالی‌ست که رئیس جمهور سابق ایران و دولتمردانش مدام می‌گفتند که مشکلات کشور معطل الحاق به تمام بند‌های اقدام مالی هست.

روحانی در این زمینه گفته بود: «FATF دست خودمان است و می‌توانیم همین فردا آن را حل کنیم و روابط‌مان با بانک‌ها حل‌وفصل شود یا ما در جنگ اقتصادی پیروز شدیم و فقط تحریم باقی مانده که آن هم دست خودمان است و می‌توانیم همین هفته تصمیم بگیریم که آن را تمام کنیم یا می‌توانیم تصمیم بگیریم که ماه‌ها ادامه پیدا کند».

اعترافات سرکرده الاحوازیه، تمامی آمار‌های رسمی از پولشویی در کشور‌های عضو FATF و تمام شواهد پیدا و پنهان دیگر در حالی است که هنوز اصلاح طلبان و غربگرایان ایران بر این باورند که اگر مجمع تشخیص مصلحت نظام برای تصویب لوایح مته روی خشخاش نمی‌گذاشت، اکنون وضع اقتصادی کشور بهتر بود!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع:خبرگزاری دانشجو




انتهای متن/

چهارشنبه, 11 اسفند 1400 ساعت 10:07

نظر شما

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید