در خواست پادشاه سعودی برای حضور نظامیان آمریکایی در عربستان

گزارش پایگاه العربی الجدید از ابرو ریزی سعودی ها

در سایه افزایش تنش‌ها در منطقه خلیج فارس، عربستان سعودی روز گذشته (شنبه) مدعی شد که با استقرار نیروهای جدید آمریکایی در خاک این کشور موافقت کرده است؛ اما آمریکایی‌ها می‌گویند که استقرار نیروها به درخواست پادشاهی سعودی صورت گرفته و آن‌ها قرار است بخشی از هزینه‌ها را نیز پرداخت کنند.

پایگاه خبری العربی الجدید در یادداشتی، نوشته است که میزبانی عربستان از نیروهای آمریکایی سؤالات جدی در خصوص میزان توانایی نظامی دولت سعودی که «بدان افتخار می‌کند» ایجاد کرده است؛ به خصوص اینکه پس از گذشت بیش از چهار سال از جنگ یمن سعودی‌ها نتوانسته‌اند به این جنگ خاتمه دهند و دستاوردی را از آن خود کنند.

یک منبع مسئول در وزارت دفاع سعودی روز گذشته اعلام کرد که «طبق همکاری مشترک پادشاهی سعودی و ایالات متحده آمریکا، ملک سلمان با میزبانی پادشاهی سعودی از نیروهای آمریکایی با هدف افزایش سطح کار مشترک در دفاع از امنیت منطقه و ثبات آن، موافقت کرده است.

اما فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) در بیانیه‌ای اعلام کرده است که اعزام نیروها به عربستان به درخواست رهبران سعودی و در سایه بحران‌های منطقه‌ای صورت می‌پذیرد. در این بیانیه آمده است: «با هماهنگی و به دعوت سعودی، وزیر دفاع با اعزام افراد و ارسال تجهیزات آمریکایی برای استقرار در عربستان موافقت کرد. این اقدام قدرت ما برای دفاع از نیروها و منافعمان را در منطقه در برابر تهدیدات افزایش می‌دهد»

در همین حال، شبکه «ان بی سی» نیز خبر داده است که عربستان سعودی با پرداخت بخشی از هزینه‌های نیروهای آمریکایی مستقر در این کشور موافقت کرده است و طبق گزارش نیوزویک، قرار است ۵۰۰ نیرو، جنگنده‌های اف-۲۲ و دیگر هواپیماهای آمریکایی تا آگوست پیش رو در عربستان مستقر شوند

العربی الجدید در ادامه می‌نویسد که تصمیم عربستان برای درخواست از آمریکا جهت استقرار نیروهایش در خاک این کشور پس از سال ۲۰۰۳ ضربه سنگینی به تصویری زد که سعودی‌ها تلاش داشتند در سال‌های گذشته از خود نشان دهند؛ تصویری که مدعی بود عربستان سعودی قدرت بزرگ نظامی در منطقه است و اکنون مشخص شده است که ریاض قدرت نظامی یا فناوری لازم برای دفاع از خود را در هرگونه جنگ احتمالی (مثلا) با ایران ندارد و تمامی این‌ها در حالی است که محمد بن سلمان میلیاردها دلار برای خرید سلاح از آمریکا امضا کرده است.

ماه گذشته میلادی نیز «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا در اظهاراتی که با واکنش منفی نمایندگان هر دو حزب در کنگره روبرو شد، گفت واشنگتن قصد دارد با استناد به مجوزهای گذشته و با هدف ایجاد «بازدارندگی» در برابر جمهوری اسلامی ایران، جنگ‌افزارهایی به ارزش ۸.۱ میلیارد دلار به عربستان سعودی بفروشد.

نیروهای آمریکایی که از سال ۱۹۹۰ و در جریان آزادسازی کویت وارد پایگاه «سلطان بن عبدالعزیز» شده بودند، زمان حمله به عراق در سال ۲۰۰۳ پایگاه هوایی «سلطان بن عبدالعزیز» را به علت افزایش خشم مردمی در عربستان از آمریکایی‌ها، ترک کردند. اما این به این معنا نبود که هیچ نیروی نظامی آمریکایی در سال‌های گذشته در عربستان حضور نداشت؛ تصاویر و ویدئوها نشان می‌دهد که بخشی از نیروهای آمریکایی در جریان جنگ با یمن حضور دارند و مشاوره نظامی‌ می‌دهند. برخی نیروها نیز مسئولیت راه‌اندازی و کارگیری سامانه موشکی پاتریوت را بر عهده دارند.




انتهای متن/

دوشنبه, 31 تیر 1398 ساعت 11:51

نظر شما

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید