به گزارش دیده بان، رژیم صهیونیستی در شرایطی همزمان با جنگ غزه و کشتار فلسطینیان، روند تخریب و ویران کردن خانههای ساکنان این باریکه را ادامه میدهد که سازمانها و نهادهای حقوقبشری جهانی با صدور بیانیههایی متعدد، هدف این رژیم اشغالگر و نامشروع از این قبیل اقدامات را پاکسازی نژادی در غزه اعلام میکنند.
اما طرح موضوع پاکسازی نژادی مردم غزه توسط رژیم صهیونیستی از آنجایی آغاز شد که ارتش رژیم صهیونیستی با هدف حذف یا جابجایی اجباری فلسطینیان ساکن نوار غزه کشتار بیرحمانه و تخریب گسترده شهر غزه را در دستور کار خود قرار داده است.
هرچند که رژیم صهیونیستی از ابتدای جنگ غزه تا امروز اتهاماتی را که نهادها و سازمانهای بینالمللی و جهانی مبنی بر پاکسازی نژادی مردم غزه توسط این رژیم عنوان کردند را رد کرده ولی شواهد و مدارکی وجود دارد که نشان از این دارد که رژیم صهیونیستی با تمام توان خود در حال پاکسازی نژادی در غزه است.
نخستین دلیلی که نشان از پاکسازی نژادی مردم غزه دارد، تخریب گسترده زیرساختهای این باریکه و تداوم تلاشها برای کوچاندن اجباری مردم غزه به مناطقی خارج از این شهر است. بر اساس گزارشهای سازمانها و نهادهای بینالمللی، تا امروز بیش از ۸۵ درصد جمعیت غزه آواره شدهاند و دهها هزار خانه نیز تخریب شده است.
محاصره کامل نوار غزه و جلوگیری از ورود مواد غذایی، سوخت و اقلام دارویی به این باریکه نشانه مهم دیگری مبنی بر تلاش رژیم صهیونیستی در پاکسازی نژادی در غزه است. بر همین اساس است که مشاهده میکنیم که ارتش رژیم صهیونیستی با تداوم محاصره غزه و تنگتر کردن حلقه این محاصره تلاش میکند تا عرصه را بر مردم این باریکه آنقدر تنگ کند که مردم غزه با پای خودشان از این باریکه کوچ کنند.
از طرف دیگر با گذشت بیش از یک سال و نیم از آغاز جنگ غزه، تقریبا تمامی بیمارستانها و مراکز درمانی نوار غزه در اثر حملات و بمبارانهای هواپیماهای جنگنده رژیم صهیونیستی تخریب شده و یا با آسیبهای فراوانی روبهرو شده است. میزان این آسیبها تا اندازهای است که بخش اعظم و قابل توجهی از مراکز درمانی و بیمارستانهای غزه از چرخه خدمت رسانی خارج شده است.
البته این پایان کار نیست و اظهارات سران و مقامات رژیم صهیونیستی درمورد وضعیت مردم غزه نیز خود گویای تصمیم تغییرناپذیر تلآویو برای پاکسازی نژادی در غزه است. بر همین اساس هم برخی مقامات رژیم صهیونیستی همانند «اسرائیل کاتز» پیشنهاد انتقال اجباری فلسطینیان به کشورهای دیگر را مطرح کردهاند.
از طرف دیگر، «ایتامار بنگویر» خواستار مهاجرت اجباری فلسطینیان و اسکان یهودیان در غزه شده بود. ضمن اینکه، «بنیامین نتانیاهو» نیز به صراحت از «حاکمیت اسرائیل بر غزه» پس از جنگ سخن گفته که میتواند به معنای تغییر دموگرافیک منطقه باشد.
در حقیقت باید گفت که محاصره کامل غزه، جلوگیری از ورود کمکهای غذایی و دارویی و حمله به بیمارستانها و مراکز امدادی آن هم بر اساس گزارشهای سازمان جهانی بهداشت میتواند به عنوان ابزاری برای فشار بر غیرنظامیان برای ترک منطقه تفسیر شود.
سران و مقامات رژیم صهیونیستی در چارچوب پاکسازی نژادی در غزه از هم اکنون طرحهای پیشنهادی متعددی را برای اداره غزه پس از جنگ تهیه و تدوین کردند. ضمن اینکه، برخی محافل سیاسی رژیم صهیونیستی از جمله حزب لیکود، غزه را بخشی از «ارض اسرائیل» میدانند و برخی طرحها برای اسکان شهرکنشینان در غزه مطرح شده است.
اما رژیم صهیونیستی به این سادگیها هم نخواهد توانست به هدف شوم خود که همانا پاکسازی نژادی در غزه دست پیدا کند، زیرا قطعا با واکنشها و پیامدهای بینالمللی روبهرو خواهد شد. بر همین اساس، هم شاهد بودیم که دیوان بینالمللی دادگستری (ICJ) در پرونده اخیر آفریقای جنوبی علیه «اسرائیل»، احتمال ارتکاب «نسلکشی» بررسی کرده است.
از طرف دیگر، سازمانهای حقوق بشری نیز تمام قد در برابر هرگونه پاکسازی نژادی مردم غزه ایستادند. به عنوان نمونه عفو بینالملل و دیدهبان حقوق بشر از «جنایات جنگی» و «جنایات ضد بشریت» رژیم صهیونیستی سخن گفتهاند. همچنین کشورهای عربی و اسلامی نیز با مخالفت جدی نسبت به هرگونه پاکسازی نژادی مردم غزه، خواستار محکومیت رژیم صهیونیستی و تحریم این رژیم اشغالگر و نامشروع شدند.
و در آخر، گستردگی خشونتها علیه غیرنظامیان، اظهارات مقامات افراطی و طرحهای بلندمدت برای غزه، همگان را به این نتیجه رسانده است که هدف نهایی، تغییر ترکیب جمعیتی غزه است. بر همین اساس نیز در صورت تداوم این روند، احتمال تشدید محکومیتهای بینالمللی و حتی تحریمهای جدی علیه رژیم صهیونیستی وجود دارد.
منبع: دفاعپرس