به گزارش دیده بان، روزنامه واشنگتنپست بهتازگی گزارش کرده که دولت آمریکا سازمان ملل، سازمانهای امدادی مانند سازمان بهداشت جهانی و متحدان خود را تحت فشار قرار داده تا در طرح جدید رژیم صهیونیستی برای توزیع مقادیر محدود کمکهای بشردوستانه در غزه، آن هم تحت کنترل شدید اشغالگران شرکت کنند.
این روزنامه با استناد به مقاماهای امدادی و افراد مطلع دیگر، نوشت که تلاش دولت آمریکا درپی امتناع سازمان ملل و تقریبا همه سازمانهای دیگر از شرکت در این طرح صورت میگیرد.
این سازمانها درحالی تحت فشار واشنگتن قرار گرفتهاند که پیش از این طرح رژیم صهیونیستی را خلاف اصول اساسی بشردوستانه توصیف کردهاند.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (OCHA) بهتازگی در بیانیهای اعلام کرد: مقامهای اسرائیلی از دوم مارس (۱۲ اسفند ۱۴۰۳) مانع ورود هرگونه کمک به غزه شدهاند، هر چقدر هم که برای بقای مردم حیاتی باشد.
استراتژی نظامی
در این بیانیه تاکید شده است که مقامهای صهیونیست بهدنبال تعطیلی سیستم توزیع کمکهای موجود که توسط سازمان ملل و شرکای بشردوستانه آن اداره میشود، بودهاند.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل اضافه کرد: ما را مجبور به پذیرش تحویل تدارکات از طریق مراکز اسرائیلی تحت شرایط تعیینشده توسط ارتش اسرائیل، پس از موافقت با بازگشایی گذرگاهها، کردهاند.
این دفتر اعلام کرد که طراحی طرح ارائهشده به این معنی خواهد بود که بخشهای بزرگی از غزه، از جمله افراد کمتحرک و آسیبپذیرترین افراد، همچنان بدون تدارکات خواهند ماند.
در ادامه آمده است: این موضوع با اصول اساسی بشردوستانه مغایرت دارد و بهنظر میرسد که برای تقویت کنترل بر اقلام حیاتی بهعنوان یک تاکتیک فشار (بهعنوان بخشی از یک استراتژی نظامی) طراحی شده است. این خطرناک است، غیرنظامیان را برای جمعآوری جیره غذایی به مناطق نظامی سوق میدهد، جان افراد، ازجمله کارکنان بشردوستانه را تهدید میکند و در عین حال آوارگی اجباری را تشدید میکند.
در این بیانیه تاکید شده است که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل و هماهنگکننده امداد اضطراری این سازمان به صراحت اعلام کردهاند که در هیچ طرحی که به اصول بشردوستانه جهانی بشریت، بیطرفی، استقلال و بیطرفی پایبند نباشد، شرکت نخواهند کرد.
سکوت و حمایت ضمنی اروپا از رژیم صهیونیستی
در طرف مقابل، سران اتحادیه اروپا در ظاهر بارها خواستار احترام به قوانین بینالمللی شدهاند، اما زمانی که صحبت از عمل میشود، این اتحادیه تا حد زیادی غایب بوده است.
پولیتیکو نوشت که کشورهای اروپایی در لفاظیها پر سروصدا، اما در عمل بدون واکنش هستند.
بروکسل بدون اینکه به دنبال اهرم فشار برای پایان دادن به اشغال فلسطین باشد، به رژیم صهیونیستی دسترسی نامحدود را به بازار خود داده است.
اروپا علاوه بر این، همچنان به تامین تسلیحاتی رژیم صهیونیستی ادامه داده است.
پایگاه داده COARM سرویس اقدام خارجی اروپا نشان میدهد کشورهای عضو اتحادیه اروپا طی ۴ سال حدود ۱.۷۵ میلیارد یورو تسلیحات به رژیم صهیونیستی فروختهاند.
براساس گزارشها، برخی کشورها ازجمله ایتالیا، هلند، اسپانیا و والونیای بلژیک طی ماههای گذشته اعلامیههای ادعایی را درمورد تعلیق انتقال سلاح به اراضی اشغالی صادر کردهاند.
اما درحالی که اتحادیه اروپا در واکنش با جنگ غزه، با وجود احکام موقت دیوان بینالمللی دادگستری مبنی بر وجود خطر آسیب جبرانناپذیر به حق فلسطینیان مردد بوده، در عین حال مشغول تامین تسلیحات برای رژیم صهیونیستی بوده است.
این قاره همچنین تاکنون برای خوشخدمتی به رژیم صهیونیستی از اجرای احکام دیوان کیفری بینالمللی برای بازداشت افرادی مانند بنیامین نتانیاهو خودداری کرده است.
منبع: خبرگزاری میزان