تلاش لندن برای بازگشت به بازی شرارت در منطقه

روز گذشته رسانه‌های بین‌المللی از عدم اجماع اعضای شورای امنیت در حمایت از ادعاهای انگلیس در خصوص دست داشتن ایران در حمله به نفتکش رژیم صهیونیستی در دریای عمان خبر دادند

به گزارش دیده بان،  روز گذشته رسانه‌های بین‌المللی از عدم اجماع اعضای شورای امنیت در حمایت از ادعاهای انگلیس در خصوص دست داشتن ایران در حمله به نفت‌کش رژیم صهیونیستی در دریای عمان خبر دادند.

ناکامی لندن در ائتلاف‌سازی علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل در حالی است که این کشور حدود یک هفته است با بهره‌گیری گسترده از ابزارهای سیاسی، رسانه‌ای و دیپلماسی پنهان، تلاشی کم‌سابقه را برای وارد کردن فشار به ایران و متهم‌سازی کشورمان به ایجاد ناامنی در آبراه‌های بین‌المللی آغاز کرده است.

این اقدامات که از روز پنج‌شنبه 7 مردادماه و پس از وقوع انفجار در نفتکش اسراییلی "ام‌تی مرسر استریت" در نزدیکی سواحل عمان آغاز شد، روز سه‌شنبه 12 مردادماه با طرح سناریوی جدید ربوده شدن یک کشتی نفت‌کش در سواحل فجیره امارات توسط نیروهای ایرانی ادامه پیدا کرد.

روز بعد و پس از یک شبانه‌روز جنجال رسانه‌ای پردامنه از سوی رسانه‌های غربی، سازمان عملیات تجارت دریایی انگلیس بدون هیچ‌گونه توضیحی اعلام کرد که موضوع ربایش کشتی «اسفالت پرنسس» منتفی شده است!

دولت انگلیس و آمریکا در طول حدود 10 روز گذشته حتی از تهدید به اجماع‌سازی برای عملیات علیه ایران نیز فروگذار نکردند لیکن پس از واکنش سرد مجامع بین‌المللی به این ادعاها،کاخ سفید اعلام کرد، مسئولیت اقدام متقابل به انگلیس واگذار شده است.

این اقدامات آمریکا و انگلیس در حالی است که هیچ‌گاه در قبال شرارتها و عملیات خرابکارانه و تروریستی رژیم صهیونیستی به‌ویژه حمله به 12 نفتکش ایرانی در آبراه‌های بین‌المللی واکنش نشان نداده‌اند و با سکوتشان دست این رژیم شرور را برای اقداماتی از این دست باز گذاشته‌اند.

یک منبع مطلع اعلام کرد: «اخیراً انگلیس با واسطه‌تراشی پیغامی را به ایران منتقل و طی آن تأکید کرده است که قصدی برای بالا بردن تنش و درگیری و اقدام نظامی علیه ایران ندارد و تلاش خواهد کرد که از مسیر اقدامات دیپلماتیک و ائتلاف‌سازی علیه ایران موضوع را پیگیری کند. در این پیام به موضع مشترک واشنگتن و لندن نیز در این موضوع اشاره شده است.»

این موضع لندن نشان می‌دهد که دولت این کشور به‌خوبی می‌داند که جمهوری اسلامی ایران به هرگونه اقدام خصمانه از سوی هر کشوری به‌صورت متناسب پاسخ خواهد داد و تحت هیچ شرایطی از منافع خود چشم‌پوشی نمی‌کند.

ماجرای توقیف نفتکش انگلیسی «استنا ایمپرو» در تنگه هرمز که پاسخی به توقیف کشتی «گریس1» در جبل‌الطارق بود، لندن را متوجه این واقعیت کرد که عبور از خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران هزینه‌های جدی به‌همراه خواهد داشت.

ایران بارها اعلام کرده است که به سیاست وجود امنیت خطوط حمل‌ونقل تجاری برای همه کشورها پایبند است و از آن حمایت می‌کند لیکن در اجرای این راهبرد استاندارد دوگانه را نمی‌پذیرد.

 

 

 

 

 

 

منبع:تسنیم




انتهای متن/

سه شنبه, 19 مرداد 1400 ساعت 10:24

نظر شما

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید