به گزارش دیده بان، رژیم صهیونیستی روز جمعه، ۲ می (۱۲ اردیبهشت) طی اقدامی کشتی حامل کمکهای بشردوستانه به غزه را با یک پهپاد هدف قرار داد؛ البته این نوع حملهها برای سازماندهندگان این ماموریت بسیار آشناست.
کشتی ائتلاف ناوگان آزادی (FFC) با نام وجدان (Conscience) در ساعتهای اولیه روز جمعه در نزدیکی مالت (۸۰ کیلومتری جنوب ایتالیا) مورد حمله قرار گرفته و دچار آتشسوزی شد و همچنین در معرض خطر غرق شدن قرار گرفت.
کشتی وجدان حامل ۳۰ نفر از ۲۱ کشور بود؛ البته سلامت همه اعضای خدمه تایید شده است.
ائتلاف ناوگان آزادی میگوید هدفش شکستن محاصره ۱۸ ساله زمینی، دریایی و هوایی نوار غزه است؛ بهگفته این سازمان، محاصره رژیم صهیونیستی علیه این باریکه، فلسطینیها را از حقوق خود برای سلامت، ایمنی و آزادی رفتوآمد محروم کرده است.
ائتلاف ناوگان آزادی همچنین گفت که این کار (شکستن محاصره ۱۸ ساله غزه) را از طریق آموزش درمورد محاصره، تبلیغ همدستی سایر دولتها در توانمندسازی رژیم صهیونیستی و اقدام مستقیم برای حمایت از فلسطینیها انجام میدهد.
این سازمان میگوید که براساس اصول مقاومت غیرخشونتآمیز اداره میشود.
این ائتلاف شامل سازمانهای غیردولتی از چندین کشور ازجمله کانادا، ایتالیا، مالزی، نیوزیلند، نروژ، آفریقای جنوبی، اسپانیا، سوئد، ترکیه، آمریکا، ایرلند، برزیل، استرالیا و فرانسه است.
درخواستها برای انجام تحقیقات
در همین حال، دفتر حقوق بشر سازمان ملل خواستار تحقیقات مستقل درمورد حمله پهپادی به این کشتی امدادی عازم غزه در آبهای بینالمللی در نزدیکی مالت شده است.
دفتر حقوق بشر سازمان ملل همچنین بار دیگر درخواست خود را از رژیم صهیونیستی برای لغو محاصره این منطقه تکرار کرد و اقدامهای این رژیم را مجازات جمعی توصیف کرد.
سخنگوی دفتر حقوق بشر سازمان ملل، گفت که ضروری است که یک تحقیق معتبر، بیطرفانه و موثر برای تعیین مسئولیت و تضمین پاسخگویی آغاز شود.
۱۵ سال حملههای رژیم صهیونیستی به کاروانهای حامل کمک به غزه
این ائتلاف نخستینبار در سال ۲۰۱۰، پس از آنکه نظامیان صهیونیست در ماه می همان سال (اردیبهشت/خرداد ۱۳۸۹) به یک ناوگان آزادی حمله کردند و ۱۰ فعال را به شهادت رساندند، تشکیل شد.
جنبش غزه آزاد و بنیاد امداد بشردوستانه IHH ترکیه ماموریت کشتی ماوی مرمره را سازماندهی کرده بودند.
این کشتی در ۲۲ می (اول خرداد ۱۳۸۹) از بندر سارایبورنو در استانبول، در تلاش برای شکستن محاصره غزه حرکت خود را آغاز کرد.
این کشتی یک هفته بعد، در دریای مدیترانه در جنوب قبرس، به بقیه ناوگان کمکرسانی، شامل ۳ کشتی مسافربری و ۳ کشتی باری حامل کمکهای بشردوستانه ضروری و ۷۰۰ فعال پیوست.
اما نظامیان صهیونیست در ۳۱ می ۲۰۱۰ (۱۰ خرداد ۱۳۸۹)، با وجود اینکه کشتی ماوی مرمره در آبهای بینالمللی حضور داشت، با استفاده از بالگرد و قایقهای تندرو بهطرز خشونتآمیزی وارد کشتی شدند. ۹ نفر در این حمله جان خود را از دست دادند، درحالی که یک نفر دیگر بعدا بر اثر جراحتهای وارده جان خود را از دست داد.
این حادثه به یک خبر بزرگ بینالمللی تبدیل شد و اقدامهای رژیم صهیونیستی بهشدت محکوم شد.
پس از ماموریت سال ۲۰۱۰، ائتلاف ناوگان آزادی برای گرد هم آوردن و هماهنگی کارزارهای مختلف از سراسر جهان که بهدنبال شکستن محاصره غزه بودند، ایجاد شد.
ماموریت بعدی در سال ۲۰۱۱، با نام «ناوگان آزادی ۲؛ انسان بمانیم» قرار بود در ۵ جولای (۱۴ تیر ۱۳۹۰) به سمت غزه حرکت کند. با این حال، بیشتر کشتیهای این ناوگان نتوانستند حرکت کنند.
سازماندهندگان گفتند که رژیم صهیونیستی در ۲ کشتی که قرار بود از ترکیه و یونان حرکت کنند، خرابکاری کرده است.
یک گروه ایرلندی سازماندهی یکی از کشتیها را برعهده داشتند. این کشتی پس از آنکه مقامهای یونانی به نگرانیهای ایمنی اشاره کردند، اجازه ترک بندر را نیافت.
تنها کشتی امدادی که موفق به نزدیک شدن به غزه شد، کشتی فرانسوی دیگنیت الکرامه بود که نظامیان رژیم صهیونیستی آن را توقیف کردند.
ناوگان آزادی ۳ که در ۱۰ می ۲۰۱۵ (۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۴) سوئد را ترک کرد، یک ماهونیم پس از حرکت دوباره با دستور مقامهای صهیونیست در آبهای بینالمللی توقیف شد.
ارتش رژیم صهیونیستی یکی از کشتیها را به نام ماریان مجبور به تغییر مسیر به سمت شهر اشدود در جنوب اراضی اشغالی کرد. سایر قایقها بازگشتند.
در میان سرنشینان کشتی ماریان، باسل غطاس، نماینده مجلس و شهروند فلسطینی ساکن اراضی اشغالی و منصف مرزوقی، رئیسجمهور سابق تونس حضور داشتند.
ائتلاف ناوگان آزادی در سال بعد کشتی موسوم به قایق زنان بهسمت غزه را سازماندهی کرد، یک کشتی که تمام خدمه آن زن بودند.
این کشتی در ۱۴ سپتامبر ۲۰۱۶ (۲۴ شهریور ۱۳۹۵) از بارسلون حرکت کرد، اما ۲ هفته بعد، یعنی در ۵ اکتبر (۱۴ مهر ۱۳۹۵) با دستور مقامهای رژیم صهیونیستی توقیف شد.
ارتش رژیم صهیونیستی تمام خدمه زن، که شامل روزنامهنگاران، بازیگران، سیاستمداران و حتی یک برنده جایزه صلح نوبل بودند، بازداشت کرده و به اشدود منتقل کرد. در ادامه همه این افراد از اراضی اشغالی اخراج شدند.
یک ماموریت دیگر که در ماه می ۲۰۱۷ (اردیبهشت/خرداد ۱۳۹۶) در همبستگی با ماهیگیران غزه به راه افتاد، در آبهای بینالمللی نزدیک مالت مورد حمله یک پهپاد رژیم صهیونیستی قرار گرفت.
نظامیان صهیونیست در جولای سال بعد (تیر/مرداد ۱۳۹۷) یک قایق ماهیگیری با پرچم نروژ به نام العوده را که بخشی از ائتلاف بود، متوقف کردند. تمام ۲۲ سرنشین آن بازداشت و به اشدود منتقل شدند.
کشتی حنظله، که بر کودکان غزه متمرکز است، در سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ به چندین مقصد در اروپا سفر کرد تا مردم را درمورد محاصره و جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه آگاه کند.
منبع: خبرگزاری میزان