چاپ کردن این صفحه

جلوگیری از ورود مقام‌های عربی به کرانه باختری؛ هراس اشغالگران از آشکار شدن گستردگی جنایت‌ها

رژیم صهیونیستی طی سال‌های گذشته همواره تلاش کرده از ورود مقام‌های خارجی و همچنین خبرنگاران به فلسطین اشغالی جلوگیری کند که ابعاد گسترده جنایت‌هایش بیش از این آشکار نشود.

به گزارش دیده بان، کابینه رژیم صهیونیستی در اقدامی بحث‌برانگیز از سفر وزیران خارجه تعدادی از کشور‌های عربی، از جمله اردن و عربستان به کرانه باختری اشغالی جلوگیری کرده است.

از جمله کسانی که قرار بود در این سفر شرکت کنند، فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان بود. وی نخستین وزیر خارجه عربستان است که قرار بود در سال‌های اخیر از کرانه باختری بازدید کند.

گفته شده بود که مقام‌هایی از بحرین و مصر نیز در این سفر حضور داشته باشند.

کارشناسان می‌گویند که هدف رژیم صهیونیستی از جلوگیری از ورود مقام‌های کشور‌های عربی، پنهان کردن جنایت‌های این رژیم در فلسطین اشغالی است.

رژیم صهیونیستی کرانه باختری را در سال ۱۹۶۷ اشغال کرد و از آن زمان تاکنون به اشغال آن ادامه است. حدود ۳ میلیون فلسطینی در این سرزمین زندگی می‌کنند. مقام‌های صهیونیست کنترل زیادی بر زندگی فلسطینیانی که در آنجا زندگی می‌کنند، ازجمله با تعیین اینکه چه کسی می‌تواند وارد و خارج شود، دارند.

این ممنوعیت ورود در بحبوحه انزوای فزاینده بین‌المللی رژیم صهیونیستی به‌دلیل نسل‌کشی مداوم در غزه و همچنین تشدید تجاوز آن در کرانه باختری و قدس شرقی اشغالی صورت می‌گیرد.

اتحادیه اروپا از بررسی روابط تجاری خبر داده و انگلیس مذاکرات درمورد گسترش توافق تجاری خود با رژیم اشغالگر را در ظاهر متوقف کرده است. آلمان و فرانسه نیز نسبت به پیامد‌های دیپلماتیک احتمالی به‌دلیل وخامت بحران انسانی در غزه به رژیم صهیونیستی هشدار داده‌اند.

حتی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، اصلی‌ترین متحد رژیم صهیونیستی به‌تازگی دست‌کم به‌طور ظاهری از این محاصره انتقاد کرد و خواستار پایان سریع جنگ شد و اذعان کرد: فلسطینی‌ها در آنجا (غزه) از گرسنگی رنج می‌برند.

در همین حال، رژیم صهیونیستی طرح‌هایی را برای گسترش شهرک‌سازی‌های خود در کرانه باختری اعلام کرده است؛ اقدامی که ناظران می‌گویند با هدف تثبیت بیشتر کنترل رژیم صهیونیستی بر سرزمین‌های اشغالی فلسطین انجام می‌شود.

البته جلوگیری از ورود وزیران خارجه کشور‌های عربی به کرانه باختری تنها یک نمونه از اقدام‌های رژیم صهیونیستی علیه سران و دیپلمات‌های کشور‌های دیگر با هدف پنهان کردن جنایت‌ها است. این رژیم در اوایل خرداد نیز یک گروه از دیپلمات‌ها را هدف قرار داد.

نظامیان رژیم صهیونیستی در این حادثه به‌سمت یک هیئت دیپلماتیک متشکل از دیپلمات‌های عالی‌رتبه غربی در کرانه باختری شلیک کردند. این حادثه در نزدیکی اردوگاه آوارگان جنین رخ داد.

این موضوع باعث خشم غربی‌ها شده و اتحادیه اروپا خواستار پاسخگوشدن عوامل این حادثه شد. همچنین فرانسه و ایتالیا سفیران رژیم صهیونیستی در کشور‌های خود را احضار کردند.

رژیم صهیونیستی پیش از این نیز در یک اقدام کم‌سابقه از ورود یوان یانگ و ابتسام محمد، ۲ نماینده پارلمان انگلیس به اراضی اشغالی جلوگیری کرده و آنها را پس از بازداشت موقت به انگلیس اخراج کرد.

این اقدام واکنش دولت انگلیس را به‌دنبال داشت و به تنش دیپلماتیک میان طرفین دامن زد.

این ۲ نماینده اعلام کرده بودند که به‌عنوان بخشی از یک هیئت پارلمانی رسمی دولت انگلیس به اراضی اشغالی سفر کرده بودند، اما مقام‌های صهیونیست این موضوع را رد کرده و مدعی شدند که هیچ نهاد صهیونیستی از ورود چنین هیئتی مطلع نبوده است.

میدل‌ایست‌آی نوشت: درحالی که سران اسرائیل در عالی‌ترین دادگاه‌های جهان به ارتکاب جدی‌ترین جنایت‌ها، از جمله جنایت‌های جنگی، جنایت‌های علیه بشریت و نسل‌کشی متهم هستند، این لاپوشانی تنها به این اتهام‌ها اعتبار می‌بخشد.

اگر رژیم صهیونیستی می‌خواهد با این اتهام‌ها مقابله کند، باید از ممانعت از ورود به سرزمین‌های اشغالی فلسطین دست بردارد؛ اما این کار را نمی‌کند، زیرا جنایت‌هایش آشکارتر خواهند شد.

این محدودیت‌ها تنها مربوط به مقام‌ها و دیپلمات‌ها نیست، بلکه شامل خبرنگاران نیز شده است.

رژیم صهیونیستی به‌طور ویژه از زمان آغاز جنگ غزه فعالیت‌های خبرنگاران و رسانه‌های غیرصهیونیستی را در کرانه باختری محدود و در غزه به‌طور کامل مسدود کرده است.

خبرنگاران بین‌المللی همواره با وجود درخواست‌های فراوان از رژیم صهیونیستی، از ورود به غزه منع شده‌اند و خبرنگارانی هم که در غزه حضور دارند همواره هدف حمله‌های رژیم صهیونیستی قرار می‌گیرند.

همه این‌ها درپی سیاست رژیم صهیونیستی برای پنهان کردن جنایت‌ها علیه مردم فلسطین، چه در غزه و چه در کرانه باختری است و به همین دلیل است که این رژیم از سفر خارجی‌ها (اعم از مقام‌های خارجی، دیپلمات‌ها و خبرنگران) به فلسطین اشغالی هراس دارد.

 

منبع: خبرگزاری میزان




انتهای متن/

در همین زمینه بخوانید:

سه شنبه, 14 خرداد 1404 ساعت 11:10