چاپ کردن این صفحه

توزیع مرگ در مراکز پخش غذا در غزه؛ کودکان نیمی از قربانیان ۱۹ قتل‌عام

رژیم صهیونیستی درپی سلاح‌سازی گرسنگی در جریان جنگ علیه غزه، مراکز توزیع مواد غذایی را به مکان‌هایی برای توزیع مرگ تبدیل و تاکنون ۶۰۰ فلسطینی را قتل‌عام کرده است.

به گزارش دیده بان، در حالی که وضعیت قحطی در غزه به دلیل تشدید استراتژی سلاح‌سازی گرسنگی توسط رژیم صهیونیستی رو به وخامت بیشتر می‌رود و دسترسی محدود به غذا، صد‌ها هزار فلسطینی ساکن غزه را دچار گرسنگی و سوءتغذیه کرده است، آنچه در مراکز توزیع غذا پخش می‌شود، مرگ و قتل‌عام است.

به گزارش الجزیره، براساس اعلام وزارت بهداشت نوار غزه، از ۲۷ مه (۶ خرداد) تاکنون دست‌کم ۵۸۳ فلسطینی در حالی که منتظر غذا در مراکز توزیع کمک‌های امدادی تحت مدیریت به‌اصطلاح بنیاد بشردوستانه غزه (GHF) تحت حمایت رژیم صهیونیستی و آمریکا بودند، به شهادت رسیده و ۴ هزار و ۱۸۶ نفر مجروح شدند.

این قتل‌عام‌ها روزانه رخ داده‌اند، زیرا قحطی بر غزه تحت محاصره سایه افکنده است؛ سازمان‌های بین‌المللی هفته‌هاست که هشدار داده‌اند ۲.۱ میلیون نفر از ساکنان غزه با کمبود فاجعه‌بار مواد غذایی مواجه هستند؛ در عین حال، بازار‌ها خالی، آب آشامیدنی کمیاب و ارسال کمک‌ها پراکنده و خطرناک صورت می‌گیرد.

در هشت روز نخست عملیات GHF، بیش از ۱۰۰ فلسطینی در غزه بر اثر تیراندازی نظامیان صهیونیست به شهادت رسیدند.

هانی محمود، خبرنگار الجزیره در شهر غزه گفت که GHF همچنان تنها منبع غذا در نوار غزه است، زیرا رژیم صهیونیستی همچنان محدودیت‌های شدیدی را برای ورود تدارکات توسط دیگر گروه‌ها اعمال می‌کند.

محمود گفت: بسیاری از مردم اینجا به دلیل خطری که مراجعه به مراکز GHF به دلیل تیراندازی‌های مداوم و عمدی به امدادگران در آنجا دارد، سعی می‌کنند از آن‌ها دوری کنند، اما باز هم، دوری کردن راه حل نیست، زیرا اگر بسته‌های غذایی وجود نداشته باشد، به این معنی است که کودکان گرسنه به رختخواب می‌روند.

 

767506 978

 

مکان‌های توزیع کمک کجا هستند؟

در حالی که شبکه توزیع قبلی مواد غذایی به هدایت سازمان ملل حدود ۴۰۰ سایت را در سراسر نوار غزه اداره می‌کرد، GHF که توسط پیمانکاران امنیتی خصوصی مسلح که برای یک شرکت آمریکایی کار می‌کنند، محافظت می‌شود، تنها ۴ مگاسایت، ۳ سایت در جنوب و یکی در مرکز غزه راه‌اندازی کرده است.

GHF در شمال غزه، جایی که شرایط فاجعه انسانی بسیار وخیم است، هیچ مرکزی را برای توزیع غذا راه‌اندازی نکرده است.

در عین حال، مراکز GHF به‌طور نامنظم فعالیت می‌کنند و گاهی اوقات فقط برای یک ساعت باز هستند؛ در یک مورد، یک سایت در فیس‌بوک از افتتاح خود خبر داد، اما ۸ دقیقه بعد اعلام کرد که منابع از قبل تمام شده است.

این مراکز براساس اولویت ورود و خروج عمل می‌کنند و اغلب به دلیل درگیری جمعیت‌های ناامید بر سر منابع محدود، هرج‌ومرج ایجاد می‌کنند.

 

767507 239

 

مردم چگونه به این مکان‌های توزیع کمک دسترسی پیدا می‌کنند؟

دسترسی به این مراکز خطرناک است؛ فلسطینی‌ها گاهی اوقات باید کیلومتر‌ها از مناطق جنگی فعال عبور کنند، از ایست‌های بازرسی بیومتریک عبور کنند و آذوقه سنگین را به خانواده‌هایشان برسانند.

این سیستم در واقع آسیب‌پذیرترین افراد ازجمله سالمندان، مجروحان و معلولان را که کمترین توانایی را برای انجام این سفر‌ها دارند، از این امر مستثنی می‌کند.

 

در جعبه‌های کمک چه چیز‌هایی قرار دارد؟

جعبه‌های کمکی که در مراکز GHF توزیع می‌شود، به سختی نیاز‌های معیشتی را برآورده می‌کنند؛ در حالی که برنامه جهانی غذا ۲ هزار و ۱۰۰ کالری برای هر نفر در روز توصیه می‌کند، رژیم صهیونیستی کمک‌ها را به هزار و ۶۰۰ کالری محدود کرده است.

بسته‌های GHF کمی بیشتر حدود هزار و ۷۵۰ کالری ارائه می‌دهند، اما بسیار کمتر از نیاز‌های تغذیه‌ای هستند و حاوی آب تمیز، دارو، پتو یا سوخت نیستند؛ برای بسیاری، دریافت یک جعبه نه تسکین، بلکه یک شانس نادر است.

یکی دیگر از خبرنگاران الجزیره، از غزه گزارش داد که این جیره‌ها برای تامین معاش خانواده‌ها برای مدت طولانی کافی نیستند.

او یک جعبه معمولی GHF را حاوی ۴ کیلوگرم (۸.۸ پوند) آرد، چند کیسه ماکارونی، ۲ قوطی لوبیا، یک بسته چای کیسه‌ای و چند بیسکویت توصیف کرد؛ برخی از بسته‌ها شامل عدس و وعده‌های کوچکی از مخلوط سوپ هستند، اما مقدار آن‌ها کم است.

 

767508 749

 

آیا شلیک به امدادگران عامدانه انجام می‌شود؟

به گفته روزنامه هاآرتص رژیم صهیونیستی، که به نقل از نظامیان ناشناس نوشته شده است، به نیرو‌های ارتش این رژیم دستور داده شده بود که به سمت جمعیت فلسطینی‌ها شلیک کنند و از نیروی کشنده غیرضروری علیه افرادی که به نظر می‌رسید هیچ تهدیدی ندارند، استفاده کنند.

یکی از نظامیان به هاآرتص گفت: ما از تانک‌ها مسلسل شلیک کردیم و نارنجک پرتاب کردیم؛ یک مورد وجود داشت که گروهی از غیرنظامیان در حالی که در حال پیشروی در زیر پوشش مه بودند، مورد اصابت قرار گرفتند.

در مورد دیگری، یک نظامی رژیم صهیونیستی گفت که در منطقه‌ای از غزه که نظامیان در آن مستقر هستند، هر روز بین یک تا ۵ نفر را به شهادت می‌رسانند.

این نظامی رژیم صهیونیستی گفت: اینجا یک میدان کشتار است.

GHF چیست؟

قبل از شروع جنگ در اکتبر ۲۰۲۳ (مهر ۱۴۰۲)، روزانه حدود ۵۰۰ کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه وارد غزه می‌شدند؛ این وضعیت با آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه این منطقه محصور تغییر کرد.

تحویل کمک‌ها به کمتر از ۸۰ کامیون در روز کاهش یافت و در ماه مارس، رژیم صهیونیستی در طول محاصره تقریبا سه ماهه تمام تدارکات، آن‌ها را به طور کامل متوقف کرد.

در ۲۷ مه، GHF مدعی آغازعملیات امدادرسانی به‌عنوان یک پیمانکار خصوصی شد و یک سیستم تحویل جدید خارج از چارچوب سنتی سازمان ملل معرفی کرد.

این مرکز که امسال در آمریکا تاسیس شد، توسط روزنامه نیویورک تایمز به‌عنوان «یک ایده اسرائیلی» توصیف شد که بخشی از یک استراتژی بلندمدت که در سال ۲۰۲۳ با شروع برنامه‌ریزی رژیم صهیونیستی برای آینده غزه، است.

GHF منابع مالی خود را فاش نکرده است؛ این مرکز اعلام کرد که ۱۰۰ میلیون دلار تعهد دریافت کرده است، اگرچه جزئیات آن همچنان مبهم است؛ وزارت خارجه آمریکا به تازگی ۳۰ میلیون دلار حمایت مالی را متعهد شده است.

 

767509 630

 

کودکان غزه چگونه تحت تاثیر قرار می‌گیرند؟

یونیسف هشدار داده است که سوءتغذیه کودکان در غزه با میزان نگران‌کننده‌ای در حال افزایش است.

فقط در ماه مه، دست‌کم ۵ هزار و ۱۱۹ کودک بین ۶ ماه تا ۵ سال برای درمان سوءتغذیه حاد در بیمارستان‌ها بستری شدند، افزایشی تقریبا ۵۰ درصدی نسبت به ماه آوریل و افزایشی ۱۵۰ درصدی نسبت به ماه فوریه که آتش‌بس موقت امکان دسترسی بیشتر به کمک‌ها را فراهم کرد.

ادوارد بیگبدر، مدیر منطقه‌ای یونیسف برای خاورمیانه و شمال آفریقا، گفت: تنها در ۱۵۰ روز از آغاز سال تا پایان ماه مه، ۱۶ هزار و ۷۳۶ کودک، به‌طور متوسط ۱۱۲ کودک در هر روز، برای درمان بستری شده‌اند.

وی ادامه داد: هر یک از این موارد قابل پیشگیری است؛ دسترسی به غذا، آب و درمان‌های تغذیه‌ای که آن‌ها به شدت به آن نیاز دارند، مسدود شده است؛ این‌ها تصمیم‌های انسانی هستند که به قیمت جان انسان‌ها تمام می‌شوند.

از ۱۹ حادثه مرگ‌بار ثبت شده مربوط به توزیع کمک‌های غذایی، کودکان در بیش از نیمی از تلفات بوده‌اند که نشان‌دهنده آسیب‌پذیری کم‌سن‌ترین ساکنان غزه است.

 

رژیم صهیونیستی چگونه مردم غزه را با گرسنگی تهدید می‌کند؟

از هر ۵ فلسطینی در نوار غزه، یک نفر به دلیل محاصره کمک‌های غذایی رژیم صهیونیستی با گرسنگی مواجه است؛ هرج‌ومرج در نقاط توزیع کمک‌های غذایی، سطح سرسام‌آور گرسنگی را که غزه را فرا گرفته است، برجسته می‌کند.

طبق آخرین گزارش طبقه‌بندی یکپارچه فاز امنیت غذایی (IPC)، ۱.۹۵ میلیون نفر حدود ۹۳ درصد از جمعیت این منطقه محصور، با کمبود شدید مواد غذایی مواجه هستند.

برخی از مناطق به‌ویژه در شمال غزه، سطوح شدیدتری از گرسنگی را تجربه می‌کنند.

طبقه‌بندی یکپارچه فاز امنیت غذایی اعلام کرد که ادامه محاصره رژیم صهیونیستی احتمالا منجر به آوارگی گسترده بیشتر در داخل و بین استان‌ها خواهد شد، زیرا اقلام ضروری برای بقای مردم به پایان خواهد رسید.

 

منبع: خبرگزاری میزان




انتهای متن/

در همین زمینه بخوانید:

چهارشنبه, 12 تیر 1404 ساعت 13:41