چاپ کردن این صفحه

آیت الله اراکی در نشست خبری:
شکست گروه های تفرقه گرا و تکفیری آغاز شده است

آیت الله اراکی، دبیر مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه ما در آستانه به انزوا کشیده شدن جریان های تکفیری و تفرقه گرا هستیم بر ضرورت جهاد برای ایجاد وحدت تأکید کرد.

به گزارش دیده بان، نشست خبری آیت الله اراکی دبیر مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی پیرامون بیست و ششمین سالروز تاسیس این نهاد صبح امروز یکشنبه ۱۸ مهر در موزه شهدا برگزار شد.

اراکی در ابتدا ضمن تسلیت به مناسبت ایام شهادت سیدالشهدا(ع) و با آرزوی کنار رفتن ابرهای سیاه تفرقه و کشتار و واگرایی هایی که امروز متاسفانه دامن‌گیر جهان اسلام شده است با توسل به پیشگاه سیدالشهدا از خداوند متعال خواست که وحدت اسلامی و همگرایی در جهان اسلام برقرار شود و شاهد جامعه یکدل و یک صدا در راستای رضایت خداوند متعال باشیم و در جهت تحقق اهداف عالیه اسلام حرکت کنیم.

اراکی با بیان اینکه فاجعه دیروز کشتار مردم یمن و بمباران مراسم عزاداری که اتفاق افتاد دل همه ما را سوزانده است. همه ما دلی مجروح از این همه ستمگری داریم. گفت: در یمن شاهد خونریزی و کشتار بی گناهان هستیم. در سوریه، عراق، افغانستان و پاکستان نیز همین طور شاهد بسیاری از ناامنی ها، جدایی ها و واگرایی ها هستیم و در نقاط مختلف جهان اسلام نیز صحنه های ناپسندی از این واگرایی ها را شاهدیم.

دبیر مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: امروز مهمترین اولویت جهان اسلام مساله وحدت است و امروز تلخ ترین مساله در جهان اسلام همین واگرایی ها و پراکندگی هاست. یکی از مصادیق جهاد اکبر که مقام معظم رهبری بر آن تاکید دارند جهاد وحدت است. آنچه امروز دشمنان و منافقان روی آن سرمایه گذاری کرده اند، هجوم به یکپارچگی و یکدلی جامعه اسلامی است. خونین ترین تهاجم همین تهاجم به وحدت و یکدلی جهان اسلام است. فتنه امروز همان فتنه پراکندگی و تهاجم به وحدت است که جهان اسلام با آن دست و پنجه نرم می کند لذا مهمترین جهاد، جهاد وحدت است.

وی ادامه داد: مژده ای می خواهم بدهم که ما در آستانه به انزوا کشیده شدن همین جریان های تکفیری و تفرقه گرا و پراکنده گرا هستیم. امروز این جریان های انحرافی در حال به انزوا رفتن هستند و باید اعلام کنم شکست گروه های تفرقه گرا و تکفیری آغاز شده است. این آغازی است که به انزوای کامل آنها می گراید. از مصر گرفته تا ترکیه تا شمال آفریقا و خاور دور و نزدیک و عراق و سوریه و لبنان امروز ندای وحدت بسیار رسا است.

وی افزود: اگر می بینیم دانشگاه الازهر و شیخ الازهر با کمال صراحت اعلام می دارد که جهان اسلام دو بال دارد یک بال سنی و یک بال شیعی و همین طور می بینیم که علمای پاکستان و ترکیه و دیگر نقاط جهان اسلام امروز همصدا و هم آوا و همزبان با مقام معظم رهبری و مجمع جهانی تقریب، دارند به وحدت دعوت می کنند نشان دهنده آغاز همین شکست جریان های افراطی و تکفیری و پراکنده گرا است.

اراکی ادامه داد: مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ۲۶ سال فعالیت خود پرونده بسیار درخشانی برای همگرایی و وحدت در جامعه اسلام دارد. کارهایی که مجمع تقریب در ۲۶ سال انجام داده بسیار است؛ یکی ترویج گفتمان وحدت در جهان اسلام است. در روزگاری که جریان های تفرقه گرا آنچنان گسترش یافته اند و جنگ های متعددی را شاهد هستیم مانند جنگ افغانستان، عراق، سوریه که در همین راستاست و فشارهایی که رژیم بحرین بر مردمش وارد می کند و جنایت هایی که در پاکستان انجام می شود، در برابر این همه تلاش دشمنان که ضد وحدت می شود مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با پشتیبانی مقام معظم رهبری و نهادهای تقریبی در جهان اسلام توانست از این چالش موفق بیرون درآید و گفتمان وحدت را به عنوان گفتمان غالب در جامعه اسلامی نشر دهد.

وی افزود: دستاورد دیگر ما نشر آموزه های وحدت و تقریبی در جهان اسلام است. امروز ما دارای دانش عظیم تقریبی هستیم که در نتیجه تلاشی است که دانشمندان و پژوهشگران ما عرض این ۲۶ سال انجام داده اند. ما گسترده ترین پژوهش ها را در خصوص وحدت جهان اسلام انجام داده ایم و آمادگی این را داریم که پژوهشگاه تقریب اسلامی و هم پژوهشگاه مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی دستاوردهایشان را در اختیار همگان قرار دهند.

اراکی اظهار داشت: یکی از این پژوهش ها که در قم رقم خورد جمع آوری سنت نبوی است که مورد اتفاق همه مذاهب مختلف است. این روایت جمع آوری شد و مجمع جهانی تقریب توانست از منابع تایید شده همه علمای اسلامی این روایت ها را گرد آورد. این ابتکار برای جهان اسلام نشان داد که مذاهب اسلامی تفاوتی (جز مواردی اندک) در نقل روایات پیامبر(ص) ندارند و این کار بزرگی بود که از سوی پژوهشگاه مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی انجام شد و موجب استقبال علمای جهان اسلام شد.

اراکی ادامه داد: کار دیگر ما ایجاد ارتباط بین علمای مذاهب اسلامی و آب کردن دیوار یخی که در بین علما پیش آمده بود. مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تلاش کرد با شیوه ها و اندیشمندان وابسته به جهان اسلام آنها را در حلقه های گفتگو، تفاهم و همکاری گرد هم آورد چه در کنفرانس های وحدت اسلامی که در ایران برگزار می شود یا کنفرانس های دیگری که در دیگر کشورهای اسلامی برگزار می شود. در این ۲۶ سال صدها جلسه، نشست و کنفرانس چه در ایران و چه در کشورهای دیگر اسلامی برگزار کرده ایم و این توفیق را یافتیم که علمای مذاهب مختلف را گرد هم بنشانیم و به گفتگو واداریم. امروز اگر دیده می شود گفتمان تقریب و وحدت در حال چیره شدن بر تفرقه است، نتیجه همین کنفرانس ها و نشست ها بوده است.

اراکی تصریح کرد: کار دیگر ما ایجاد شبکه های اجتماعی است، شبکه های اجتماعی بزرگ وحدت اتحادیه علمای مقاومت و تاسیس شبکه های اجتماعی بین المللی. چند شبکه اجتماعی دیگر را در دست تاسیس داریم که این شبکه ها نقش بسیار مهمی در وحدت اسلامی دارند.

وی در مورد کنفرانس وحدت اسلامی امسال هم گفت: این کنفرانس هم زمان با هفته وحدت و میلاد پیامبر اسلام در تهران برگزار می شود و این کنفرانس برای اعضای مجمع عمومی تقریب مذاهب اسلامی است که از ۱۰۰ کشور در تهران حضور می یابند. البته مهمانان دیگری هم داریم. همچنین امسال برای اولین بار جشنواره فیلم تقریب همزمان با کنفرانس وحدت اسلامی برگزار می شود.




انتهای متن/

یکشنبه, 18 مهر 1395 ساعت 16:03