چاپ کردن این صفحه

راز بمباران بیمارستان‌ها در هولناک‌ترین روزهای غزه

مسئولان وزارت بهداشت غزه می‌گویند اشغالگران به‌طور نظامند بیمارستان‌ها را هدف قرار می‌دهند و از خدمت‌رسانی خارج می‌کنند.

به گزارش دیده بان، آمار روزانه قربانیان نوار غزه عمق فاجعه انسانی را نشان می‌دهد. این نسل‌کشی همراه با محاصره و جلوگیری از ورود کمک‌های بشردوستانه است؛ محاصره‌ای که مردم را در آستانه مرگ ناشی از گرسنگی و محرومیت از درمان قرار داده است.

بامداد روز گذشته (سه‌شنبه) در شبی خونبار و وحشتناک دیگر، ۱۲۶ فلسطینی در پی حملات هوایی گسترده رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف غزه به شهادت رسیدند؛ حملاتی که در ادامه تشدید جنگ نسل‌کشی است که بیش از ۱۹ ماه علیه مردم مظلوم و بی‌دفاع، اما مقاوم غزه ادامه دارد.

بر اساس گزارش، «منیر البرش» مدیرکل وزارت بهداشت غزه، ارتش اشغالگر «اسرائیل» در طول شبانه روز با هدف قرار دادن منازل مسکونی، مرتکب چندین کشتار شده است.

وی می‌گوید: میزان شهدا ممکن است با توجه به تعداد زیاد مجروحان و مفقودان بیش از این میزان افزایش پیدا کند. ارتش رژیم صهیونیستی خشن‌ترین نوع پاکسازی قومی و نسل‌کشی را علیه مردم غزه اعمال می‌کند و با هدف قرار دادن خانه‌های غیرنظامیان، آنها را در شمال و جنوب غزه به قتل می‌رساند.

ارتش اشغالگر «اسرائیل» روز به روز شدت نسل‌کشی در غزه را افزایش می‌دهد؛ این در حالی است که پس از سفر «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، به منطقه به فلسطینی‌ها وعده «آینده‌ای بهتر و پایان گرسنگی» را داده بود.

طبق گزارش وزارت بهداشت غزه نیز با تشدید حملات اشغالگران به بیمارستان‌ها، تمامی بیمارستان‌های عمومی در استان شمالی غزه از خدمت‌رسانی خارج شده‌اند. این وزارتخانه تأیید کرده که بیمارستان‌های «بیت‌حانون» و «کمال عدوان» نیز تخریب شده و بیمارستان «اندونزیایی» در شمال غزه هم قادر به خدمت‌رسانی نیست.

مسئولان وزارت بهداشت غزه نیز تاکید می‌کنند که اشغالگران به‌طور عمدی بیمارستان‌ها را هدف قرار می‌دهند و از خدمت‌رسانی خارج می‌کنند.

شرایط بیماران در غزه خیلی بغرنج است؛ مجتمع پزشکی «شفا» و بیمارستان «الاهلی» المعمدانی در غزه از شهروندان می‌خواهد که برای نجات جان مجروحان خون اهدا کنند.

مدیر کل بیمارستان‌های غزه در گفت‌وگو با الجزیره می‌گوید: اشغالگران بزرگ‌ترین بیمارستان‌های غزه را از خدمت خارج کرده‌اند و اقدامات آنها در قبال بخش بهداشت به مرگ بیماران و مجروحان منجر می‌شود.

وی همچنین هشدار می‌دهد: قحطی در غزه به نتایج فاجعه‌بار منجر شده و بیماری‌های مختلف در حال گسترش است.

«مروان السلطان» مدیر بیمارستان اندونزیایی نیز در گفت‌وگو با الجزیره می‌گوید: بیمارستان اندونزیایی تحت محاصره کامل قرار دارد و اشغالگران به هر جنبنده‌ای شلیک می‌کنند.

وی تاکید می‌کند: جنگنده‌های اشغالگر بخش مراقبت‌های ویژه را با گلوله هدف قرار می‌دهند و وضعیت به دلیل این حملات فاجعه‌بار شده است.

مدیر بیمارستان اندونزیایی همچنین تأکید می‌کند: این بیمارستان دیگر قادر به ارائه خدمات در شمال غزه نیست!

وی با طرح این سوال مبنی بر اینکه چرا بیمارستان‌ها هدف قرار می‌گیرند؟ در حالی که تنها بیماران و کادر پزشکی در آنها حضور دارند!

مدیر بیمارستان اندونزیایی در این گفت‌وگو از نهاد‌های بین‌المللی می‌خواهد که برای اجازه فعالیت به کادر پزشکی به صهیونیست‌ها فشار بیاورند.

«صخر حمد» مدیر بیمارستان کمال عدوان، نیز در گفت‌وگو با الجزیره می‌گوید: با توجه به اینکه وضعیت بیمارستان‌ها در شمال غزه فاجعه‌بار است و این بیمارستان در حال پذیرش مجروحان است؛ اما تا کنون هیچ هماهنگی برای تخلیه بیمارستان وجود ندارد. این در حالی است که ۱۰ مرتبه اطراف این بیمارستان بمباران شده و خسارت‌های زیادی در پی داشته است.

دفاع مدنی غزه نیز از کمبود سوخت رنج می‌برد؛ این سازمان اعلام کرده است که به دلیل کمبود سوخت، ۷۵ درصد خودروهای در تمام استان‌های غزه از کار افتاده‌اند.

این نهاد هشدار داده است که اگر سوخت به آنها نرسد، ظرف ۷۲ ساعت خودروهایش کاملاً متوقف خواهد شد و تیم‌هایش قادر به انجام وظایف خود نخواهند بود.

در تحولی دیگر، «فیلیپ لازارینی» کمیسر کل آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (آنروا)، هشدار داد که بحران انسانی در غزه در حال تشدید است و «دقیقه‌ها به سوی قحطی پیش می‌رود».

وی با انتشار پستی در شبکه «ایکس» نوشت: مردم غزه در حال مرگ هستند؛ در حالی که کمک‌ها در خارج از غزه انباشته شده و تاریخ انقضای مواد غذایی و دارویی رو به پایان است.

لازارینی خواستار رفع فوری محاصره و باز شدن گذرگاه‌ها برای ورود کمک‌های بشردوستانه شد و نوشت: «بگذارید کارمان را انجام دهیم. نیازی به بازآفرینی چرخ نیست.»

وی تأکید کرد: جامعه بشردوستانه، از جمله آنروا، آمادگی و تجربه کافی برای رسیدن به نیازمندان در داخل غزه را به محض اجازه ورود دارد.

پیش‌تر، نیز سازمان ملل اعلام کرده بود که بیش از دو ماه است کمک‌های اختصاص‌یافته به غزه متوقف شده، با وجود موجود بودن تدارکات در مرزها، زیرا رژیم «اسرائیل» از ورود آنها جلوگیری می‌کند.

البته رژیم صهیونیستی ۱۸ سال است که غزه را محاصره کرده و حدود ۱.۵ میلیون نفر از ۲.۴ میلیون ساکن آن پس از تخریب خانه‌هایشان در جنگ نسل‌کشی بی‌سرپناه شده‌اند. ضمن اینکه، غزه با قحطی شدیدی مواجه است؛ زیرا تل‌آویو گذرگاه‌ها را به روی کمک‌های حیاتی بسته است.

در اوایل مارس ۲۰۲۵، مرحله اول توافق آتش‌بس و تبادل اسرا بین حماس و اسرائیل که از ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ با میانجی‌گری مصر و قطر و حمایت آمریکا آغاز شده بود، پایان یافت و حماس به آن پایبند ماند؛ اما بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم اشغالگر، از آغاز مرحله دوم این توافق سر باز زد و از ۱۸ مارس نسل‌کشی در غزه را از سر گرفت تا به خواسته‌های جناح افراطی دولت راست‌گرای خود پاسخ دهد و منافع سیاسی‌اش را تأمین کند.

از ۷ اکتبر ۲۰۲۳، اسرائیل با حمایت کامل آمریکا مرتکب جنایات نسل‌کشی در غزه شده که تاکنون حدود ۱۷۴ هزار فلسطینی، عمدتاً کودکان و زنان، را به شهادت رسانده یا مجروح کرده و بیش از ۱۱ هزار نفر همچنان مفقود هستند.

 

منبع: دفاع‌پرس




انتهای متن/

در همین زمینه بخوانید:

پنج شنبه, 02 خرداد 1404 ساعت 15:33