چاپ کردن این صفحه

شورای حقوق بشر سازمان ملل خطاب به عربستان:
شکنجه را متوقف کنید

هیئت مقابله با شکنجه در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در گزارشی دقیق و مفصل، نگرانی عمیق خود را درباره نقض های گسترده حقوق بشری در پادشاهی عربستان سعودی اظهار نگرانی کرد.

به گزارش موسسه راهبردی دیده بان، حقوق بشر بیشتر شبیه طنز تلخی در میان مردمان تحت حاکمیت آل سعود است. موارد متعدد نقض این حقوق در جغرافیای عربستان سعودی فقط دامان ساکنین اصلی را نگرفته، بلکه مهاجرین و کارگران خارجی نیز از رفتارهای ضد انسانی بدون بهره نمانده اند.

در همین رابطه، هیئت مقابله با شکنجه در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در گزارشی دقیق و مفصل، نگرانی عمیق خود را درباره نقض های گسترده حقوق بشری در پادشاهی عربستان سعودی اظهار نگرانی کرد.این هیئت از مقامات سعودی خواست تا به فعالیت های غیر قانونی مثل تنبیه بدنی ، بازداشت بدون اتهام، اعتراف تحت شکنجه و اعدام ها خاتمه دهد.

پیش از این نیز "علی الدبیسی" رئیس سازمان اروپاییِ حقوق بشر عربستان، وقایع تازه ای از نقض حقوق بشر را در صفحه تویتر خود منتشر کرد که دربارۀ شکنجه شیعیانِ معترض عربستانی است که به دلیل شرکت در تظاهرات مسالمت جویانه در قطیف، بازداشت شده اند.الدبیسی در گزارشی که توسط سازمان اروپاییِ حقوق بشر عربستان تهیه شده، وقایع شکنجه فیزیکی و روانیِ زندانیان را مستندسازی کرده است.این گزارش که با همکاری "سلنا ناصر" پژوهشگر مستقل، تهیه شده است، پایبند نبودنِ عربستان به پیمان مبارزه با شکنجه را ثابت می کند.عربستان در سال ۱۹۹۷ به این پیمان پیوست.

از دیگر سو اخیرا، کمیته سازمان ملل متحد در گزارشی از مقامات عربستان سعودی خواست تا مجازات های فیزیکی از جمله شلاق زدن و قطع عضو را متوقف نمایند.در بررسی که کمیته نظارت بر «کنوانسیون منع شکنجه سازمان ملل متحد» از سال 2002 درباره عربستان انجام داده است و روز جمعه منتشر شد، نسبت به بد رفتاری با وبلاگ نویسان، فعلان حقوق بشر و وکلای آنها ابراز نگرانی کرد.فلیس گائر از اعضا این کمیته سازمان ملل از مقامات دولت عربستان پرسید:«عربستان سعودی چگونه می خواهد تنبیه بدنی مانند شلاق زدن، قطع عضو را که نقض کنوانسیون سازمان ملل است، ممنوع کند؟»

گفتنی است، این اقدامات در حالی رخ می دهد که سال گذشته آل سعود رئیس شورای حقوق بشر!! سازمان ملل شد و مدعیان همیشگی نه تنها اعتراض نکرده بلکه این مساله را در جهت تقویت حقوق بشر در عربستان! گام مهمی دانستند.




انتهای متن/

در همین زمینه بخوانید:

یکشنبه, 26 ارديبهشت 1395 ساعت 12:37