چاپ کردن این صفحه

ساخت آمریکا
بمبی که به اتوبوس کودکان یمنی اصابت کرد

سی.ان.ان از آمریکایی بودن بمبی خبر داد که سعودی ها علیه دانش آموزان یمنی در هفته گذشته استفاده کردند.

 به گزارش دیده بان شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان آمریکا در گزارشی اختصاصی اعلام کرده است بمبی که منجر به کشته شدن بیش از ۴۰ کودک یمنی شد از نوع ام‌کی ۸۲ ساخت کارخانجات لاکهید مارتین آمریکا است.

در حمله هوایی سعودی ها که روز پنجشنبه گذشته به اتوبوسی درحال حرکت در ضحیان در استان صعده صورت گرفت ۵۱ نفر از جمله ۴۰ کودک کشته شدند که اغلب این کودکان بین ۱۰ تا ۱۳ سال سن داشتند. به گزارش سی‌ان‌ان اوباما فروش این نوع تسلیحات به عربستان را ممنوع کرده بود؛ اما ترامپ پس از ورود به کاخ‎‌سفید با لغو این محدودیت موافقت کرد و در ماه مارس ۲۰۱۷ و در زمان ریاست رکس تیلرسون در وزارت‌خارجه آمریکا این محدودیت برداشته شده است.

این شبکه خبری آمریکایی می‌گوید گروهی از خبرنگاران و کارشناسان در داخل یمن در این باره تحقیق کرده‌اند و از بقایای بمب مورد استفاده در این حمله دریافته‌اند که بمب ام‌کی ۸۲ ساخت گروه تسلیحات‌سازی لاکهید مارتین بوده است. به گزارش این خبرگزاری این بمب از همان نوعی است که در حمله هوایی به یک مراسم تدفین در اکتبر سال ۲۰۱۶ توسط نیروهای ائتلاف به سرکردگی عربستان سعودی مورد استفاده قرار گرفته و منجر به کشته شدن ۱۵۵ یمنی شده بود. پیش از آن هم در مارس سال ۲۰۱۶ در حمله هوایی به یک بازار محلی باز هم از این نوع بمب استفاده شده و منجر به مرگ ۹۷ نفر شد.

با وجود انتقادات گسترده‌ای که به اقدامات عربستان سعودی در یمن تحت عنوان جنایت جنگی مطرح است، اما کاخ سفید تا کنون درخواستی برای توقف بمباران یمن از سوی عربستان نداشته است و حتی در واکنش به بمباران اخیر اتوبوس دانش‌اموزان یمنی، واشنگتن مدعی شد که تحقیقات پیرامون این موضوع را خود عربستان انجام خواهد داد. ادعایی که به صراحت حمایت دولت ترامپ از رهبران ریاض در جریان جنگ علیه یمن را نشان می‌دهد.

به گزارش سی‌ان‌ان، پس از این دو حمله بود و کشته شدن صدها شهروند یمنی بود که باراک اوباما، رئیس‌جمهوری ‌سابق آمریکا فروش بمب‌های ام‌کی ۸۲ به عربستان را ممنوع کند. تحریمی که جانشین او در بهار سال گذشته آن را برداشت. رسانه‌های آمریکا در یک هفته گذشته و پس از انتشار تصاویر دلخراش کشته‌شدن کودکان یمنی مقام‌های دولت این کشور را مورد مواخذه قرار داده‌اند و می‌پرسند آیا دولت آمریکا خود را در شکل‌گیری چنین حملاتی همدست عربستان می‌داند؟

بر همین اساس ژنرال جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا خیلی وقیحانه در پاسخ به سوال مشابهی گفته است: "اجازه دهید به شما بگویم، بله ما به آنها در طراحی حملات‌شان کمک می‌کنیم... اما در جزئیات اجرایی حملات نقشی نداریم."

همزمان ائتلاف نظامی به سرکردگی عربستان که بر علیه مردم یمن می‌جنگد گفته تحقیقات درباره این حمله هوایی و کشته شدن کودکان یمنی آغاز کرده است. در تحقیقات مشابهی که این اتئلاف درباره حمله هوایی به مراسم تدفین در اکتبر سال ۲۰۱۶ انجام داد خیلی راحت این حمله یک اشتباه خوانده شد و ائتلاف عربستان مسئولیت عواقب آن را پذیرفت و آب هم از آب تکان نخورد.

سازمان ملل متحد در گزارش سال ۲۰۱۶ خود درباره جنگ یمن نیروهای ائتلاف به سرکردگی عربستان سعودی را مسئول بخش مهمی از قربانیان غیرنظامی جنگ یمن دانست اما تنها چند روز پس از انتشار این گزارش و اعتراض شدید ریاض به آن، سازمان ملل متحد با عقب‌نشینی "عربستان را موقتا از فهرست عوامل کشتار کودکان در یمن خارج" کرد و نمایشی بودن مجامع حقوق بشری را به همگان اثبات نمود.




انتهای متن/

یکشنبه, 28 مرداد 1397 ساعت 11:04