چاپ کردن این صفحه

داعش حاکمیت ندارد ولی وجود دارد
افراط‌گرایی مذهبی درهر دینی به تروریسم منجر می‌شود

وزیر اطلاعات گفت: داعش حاکمیت ندارد ولی وجود دارد زمین را از دست داده‌اند ولی اسلحه را از دست نداده‌اند و به دنبال تملک زمین در افغانستان، پاکستان و آسیای میانه هستند.

به گزارش دیده بان، محمود علوی صبح امروز در سمینار تروریسم، افراط‌گرایی و امنیت منطقه‌ای در غرب آسیا که در مرکز آموزش و پژوهش‌های وزارت امور خارجه برگزار شد، اظهار کرد: کار امنیتی چه در بخش نرم‌افزار و چه در بخش‌ سخت‌افرازی وظیفه دستگاه‌های اجرایی و امنیتی است ولی مطالعه آن مختص به ما نیست بلکه همه دستگاه‌ها باید در این باره همراهی و هم‌اندیشی کنند.

وی ادامه داد: یک نمود اطلاعات ۳۶ میلیونی مدنظر امام که به اطلاعات ۸۰ میلیونی تبدیل شده است، همین همایش و هم‌اندیشی‌های نخبگانی است. باید این هم‌فکری‌ها ادامه داشته باشد که نتیجه آن اطلاعات دانش‌پایه و استوار باشد.

وزیر اطلاعات با بیان اینکه افراط‌گرایی مذهبی در هر دینی به حرکت‌های نامعقول و ناهنجار از جمله تروریسم منجر می‌شود، تصریح کرد: ما شاهد حرکت‌های افراط‌گرایانه سیک‌ها در هند که به ترور گاندی منجر شد، حرکت‌های افراطی بودایی در میانمار و غیره بودیم. افراط‌گرایی مذهبی در هر دینی منجر به تروریسم می‌شود و باید برای شناخت تروریسم باید بسترها و ریشه‌های آن را شناخت.

علوی با بیان اینکه ریشه تروریسم در اسلام از اخوان المسلمین در مصر و وهابیت در عربستان است، افزود: فروپاشی عثمانی و تشکیل کشورهای کوچک و بزرگ در منطقه و پایان یافتن خلافت، موضوع خلافت به عنوان یک آرمان گذشته برای آرمان‌گرایان در دنیای اسلام شد. کسانی مجددا به دنبال خلافت بودند و دوران اموی‌ها و عباسی‌ها را دوران مجد و عظمت اسلام و راه احیای اسلام را در احیای خلافت می‌دانستند.

وی با بیان اینکه انگیزه احیای خلافت منجر به حرکت‌های مختلف از جمله سوق دادن آرمانگرایان به حرکت‌های تروریستی شد، خاطرنشان کرد: در قرن گذشته شاهد اشغال کشورهای مسلمان بودیم. از اشغال فلسطین تا افغانستان. استعمار کشورهای اسلامی توسط قدرت‌های غربی در قرن بیستم از بسترهای شکل‌گیری افراط‌گرایی مذهبی شد. آنچه در لیبی و الجزایر شکل داد، این بود که در کنار نهضت‌های آزادیبخش جریان‌های تند و افراطی هم شکل گرفتند که به حرکت‌های تروریستی روی آوردند.

وزیر اطلاعات افزود: پس از آنکه نهضت‌های آزادی بخش کشورها از بند استبداد و استعمار به نتیجه رسیدند، یا در بافت جامعه حل می‌شوند یا آنکه اگر فکر کنند دستاوردهایشان به یغما رفته‌اند، به سمت و سوی حرکت‌های تند و افراطی می‌روند.

علوی با بیان اینکه تروریسم بسترساز سیاست‌های استکبار می‌شود، ابراز داشت: استکبار از پیدایش تروریسم استقبال می‌کند. شرایط امروز تروریسم در اسلام موجب شده تا مگسک اسلحه به سمت سینه‌های مسلمانان برود و توجه‌ها را به جای فلسطین به سمت خود مسلمان برود، این موجب شده تا استکبار از تروریسم استقبال کند، مگر ترامپ نگفت که قدس باید ۲۰ سال قبل به عنوان پایتخت اسرائیل شناخته می‌شد. چه چیزی بستر این کار را فراهم کرد؟ چه چیزی موجب شد تا ۲۰ سال قبل مانع این کار شود؟

وی اضافه کرد: ۲۰ سال قبل تروریسم را در جهان اسلام نداشتیم و اجماع درباره خطر اول بودن اسرائیل در جهان اسلام وجود داشت ولی این شرایط امروز وجود ندارد هرچند که جریان‌های تروریستی ضربه‌های بسیاری خورده و سرخورده شده‌اند و همین موجب حرکت‌های جنون‌آمیز شده است.

وزیر اطلاعات با بیان اینکه تحقیر ملت‌ها از عوامل منجر به پیدایش تروریسم است، عنوان کرد: تحقیر مسلمانان در اروپا و امریکا و شهروند دوم محسوب شدن موجب شده تا عقده حقارت پیدا کنند و همین موجب گرایش مسلمانان آن منطقه به تروریسم شود. عصبیت‌های نژادی و مذهبی موجب می‌شود تا افراد به سمت عقلانیت نروند بلکه به سمت و سوی تروریسم بروند.

علوی یادآور شد: ما در مذاکره‌ای که با سرویس اطلاعاتی آلمان داشتیم که مرکز اسلامی در هامبورگ وجود دارد. بروید ببینید چرا در این مرکز که عمر ۷۰ ساله دارد یک تروریست پرورش نداده است ولی در مراکز اسلامی تحت نظر عربستان تروریست پرورش می‌یابد.

وی با تاکید بر اینکه امروز جریان‌های تروریستی مانند داعش ضرباتی اساسی خورده‌اند، بیان کرد: امروز داعش حاکمیت ندارد ولی وجود دارد زمین را از دست داده‌اند ولی اسلحه را از دست نداده‌اند و به دنبال تملک زمین در افغانستان، پاکستان و آسیای میانه هستند تا از این طریق ایده خلافت اسلامی را به قول خودشان احیا کنند. بنابراین جریان‌های تروریستی را نباید پایان یافته تلقی کرد هرچند حاکمیت آن پایان یافته است.

وزیر اطلاعات اضافه کرد: نهضت تجدید دینی توسط سیدجمال و محمد عبده آغاز و دنبال شد ولی با فروپاشی عثمانی این حرکت افول کرد و جای خود را به حرکت‌هایی داد که عصبیت و عصبانیت را به خاطر فروپاشی امپراطوری عثمانی داشتند و همین نگرش موجب به گرایش‌های مختلف از جمله تروریسم شد.

وزیر اطلاعات گفت: نفس مذهب و دین خواستگاه تروریسم نیست، اروپا و آمریکا سعی کردند اسلام را منشا تروریسم قلمداد کنند و این مسئله ای است که باید در نشست ها و کنفرانس ها به آن پرداخته شود.

وی افزود: آنچه نطفه تروریسم را منعقد می کند افراط گرایی است، خواه اسلامی باشد، خواه مسیحی، یهودی، بودایی و یا هر مذهب دیگری که باشد.

علوی استعمار، اشغال و تحقیر مسلمانان را زمینه ساز بروز افراط گرایی عنوان کرد و اظهار داشت: عصبیت وهابیت در عربستان از دیگر عوامل افراط گرایی است که فرق اسلامی را تکفیر و قتل مسلمانان را اباهه کرده است و ریختن خون فرق دیگر و حملات به اماکن مقدس همچون کربلا از ریشه های تروریسم هستند.

وزیر اطلاعات یادآور شد: وهابیت به تدریج تبدیل به ایدئولوژی جریان های تروریستی شده به طوری که امروز حتی اخوانی هایی که در مسیر تروریسم قرار می گیرند معتقد به وهابیت می شوند.

وی با بیان اینکه منشا تروریسم، وهابیت و حامی آن عربستان، امارات، قطر و بعضا کویت هستند اظهار داشت: هدف ایدئولوژی احیای خلافت اسلامی است که آرمان جوانان مسلمان است. چه بسا این کشورها قدرت طلبی خود را پشت این آرمان دنبال می کنند.

علوی اضافه کرد: ابوبکر بغدادی که ریشه در حزب بعث دارد به دنبال احیای خلافت نیست. جریان های تروریستی الگوی انحرافی از اسلام و خلافت اسلامی هستند که توسط استکبار به عنوان یک الگوی جایگزین انقلاب اسلامی و به نوعی یک انقلاب اسلامی بدلی معرفی می شوند.

وزیر اطلاعات هدف از پیگیری این سیاست را رویگردانی جوانان مسلمان سنی از انقلاب اسلامی ذکر کرد و اظهار داشت: این در حالی است که انقلاب ما یک انقلاب اسلامی است و نه شیعی.

وی ادامه داد: آن ها می خواستند نگاه جوانان مسلمان را از شکل گیری یک محوریت اسلامی و توجه ملل مسلمان به انقلاب اسلامی با اصالت و رهبری هوشمندانه آن جلوگیری کنند.

علوی هدف دیگر دشمنان اسلام را چهره سازی در مقابل سید حسن نصرالله عنوان کرد که در جنگ 33 روزه به چهره محبوب در بین جوانان شیعه و سنی تبدیل شد و دشمنان اسلام به دنبال ساختن یک چهره از اهل سنت بودند تا از چهره شدن سید حسن نصرالله جلوگیری کنند.

وزیر اطلاعات افزود: در هم شکستن جبهه مقاومت از دیگر اهداف دشمنان اسلامی در این راستا بوده به طوری که با انتفاضه هایی که در سال های اخیر شکل گرفته بود، حتی تئوریسین های صهیونیست هم فروپاشی رژیم صهیونیستی را پیش بینی می کردند اما با مسئله تروریسم و برگرداندن مگسک سلاح ها به سمت سینه مسلمانان، مسیر دیگری طی شد.

وی در هم شکستن زیرساخت های کشورهای اسلامی را از دیگر اهداف دشمنان اسلام در طی سال های اخیر عنوان کرد و اظهار داشت: آنها به دنبال ترویج چهره خشن و بدبین از اسلام و همچنین اسلام هراسی بودند و تلاش کردند احساسات جوانان پرشور را در میدان تکفیری گری و تروریسم تخلیه کنند.

علوی گفت: با رهبری جمهوری اسلامی و هدایت های مقام معظم رهبری جبهه مقاومت در برابر توطئه ها ایستادگی کرد، هر چند در درون کشور کسانی بودند که در حمایت ایران از جبهه مقاومت تردید می کردند.

وزیر اطلاعات با طرح این سوال که اگر مقاومت نبود امروز چه وضعیتی داشتیم، ادامه داد: امروز شاهدیم که جبهه مقاومت علیرغم تمام زحمات و هزینه هایی که متحمل شده جان تازه ای گرفته و هویت خود را در مقابل دشمن صهیونیسم احیا می کند و جوانان خردمند و هوشمند به سمت محور مقاومت بر می گردند.

وی افزود: امروز حزب الله جایگاه خود را پیدا کرده و حامیان تروریست ها و سعودها دچار سرخوردگی شده اند به طوری که دست به حرکات جنون آمیز می زنند.

علوی گفت: عربستان سعودی دست در دست رژیم صهیونیستی می گذارد اما می بینیم که در یمن و لبنان دچار ناکامی شده و تیرهایش به سنگ خورد.

وزیر اطلاعات در پایان با بیان اینکه در جهان اسلامی نفرت از آمریکا و رژیم صهیونیستی روز به روز افزایش می یابد، خاطرنشان کرد: ترامپ با این احساس که همگرایی در دنیای اسلام به هم ریخته و اعراب دیگر دشمن اول را رژیم صهیونیستی نمی دانند جابجایی سفارت را اعلام کرد، هر چند اقدام وی باعث شد روح تازه ای در جامعه اسلامی دمیده شود.




انتهای متن/

در همین زمینه بخوانید:

سه شنبه, 21 آذر 1396 ساعت 14:55