چاپ کردن این صفحه

کلبانی، از مفتی‌های جنجالی سعودی:
زمینه‌های فکری داعش از ما سلفی‌هاست!

در حالی که جنایات داعش روز به روز، رو به افزایش است، مفتی عربستانی به حقیقتی انکارناپذیر اعتراف کرد.

به گزارش دیده‌بان، احمد الصراف نویسنده روزنامه القبس در مقاله‌ای تحت عنوان «من و کلبانی» عطف به مصاحبه کلبانی با یک شبکه سعودی می‌نویسد:

«عادل کلبانی از مفتی‌های جنجالی عربستان به شمار می‌رود. او قبلاً امام جماعت مسجد‌الحرام بوده و در حال حاضر امام جماعت مسجد دانشگاه ملک‌خالد ریاض است. یکی از فتواهای وی در سال 2010 جنجال بسیار زیادی به راه انداخت. وی طی این فتوا حلال بودن موسیقی را اعلام کرد با این استدلال که دلیلی بر حرمت آن وجود ندارد و همه اینها در حالی بود که برخی دیگر از مفتی‌‌ها خواستار محاکمه او شدند.»

کلبانی در مصاحبه‌ای با یکی از کانال‌های دینی سعودی در پاسخ به این سؤال که آیا داعش نتیجه بیداری دینی است؟ به صراحت گفت: «در مورد داعش برخی از افراد معتقدند این گروه ساخته دستگاه‌های اطلاعاتی است؛ اما به عقیده من دستگاه‌های اطلاعاتی چیز جدیدی نمی‌سازند، بلکه از آنچه که موجود است بهره‌برداری می‌کنند. آنها از کسانی که دارای افکار داعشی بودند استفاده کردند و تفکری که داعشی‌ها دارند و بر اساس آن عمل می‌کنند، همان تفکر سلفی است.

بنابراین داعش نه اخوانی است و نه قطبی، نه صوفی است و نه اشعری، بلکه به همان چیزی استناد می‌کند که در کتاب های ما سلفی‌ها نوشته شده است. آنها به همان مبانی فکری ما استدلال و استناد می‌نمایند و لذا شما می‌بینید بیشتر کسانی که از داعش انتقاد می‌کنند از فکر داعش انتقاد نمی‌کنند بلکه تنها از نحوه عملکرد آنها ایراد می‌گیرند.

ما می‌خواهیم فکری که داعش بر مبنای آن شکل گرفته است را نقد کنیم؛ ولی این کار را نمی‌کنیم و در عوض مثلاً راه‌هایی را که برای کشتن دیگران به کار می‌گیرد را مورد انتقاد قرار می‌دهیم زیرا احساس می‌کنیم که بدین شکل آبروی ما را در برابر جهانیان می‌برند.»

او در پایان نیز طی یک سوال چالشی بیان می‌کند: «حال سؤال من این است که آیا اگر داعشی‌ها راه دیگری را برای کشتن در پیش می‌گرفتند باز هم ما به آنها ایرادی می‌گرفتیم؟»

در نهایت کلبانی نتیجه‌گیری می‌کند که تفکر اصلی و ریشه‌های داعش همان فکر سلفی است و پس از آن نوبت به سایر کشورها و سازمان‌های اطلاعاتی می‌رسد که با تأمین پول و سلاح برای گروه‌های دارای این تفکر آنها را به کار می‌گیرند؛ ولی در نهایت آنچه مورد سوء‌استفاده قرار گرفته مذهبی است که ما داریم و در کتاب‌های ما وجود دارد. در اصل ما خود نیز همان افکار را داریم ولی صاحبان این فکر در بین ما با روشی معتدل تر زندگی می‌کنند.

نکته حائز اهمیت در این اعتراف صریح کلبانی این است که او نقطه ای را هدف قرار داده است که مابقی مفتی ها از آن فرار می‌کنند و همیشه خود را از جنایات داعش مبری می‌دانند.




انتهای متن/

شنبه, 19 فروردين 1396 ساعت 15:31