چاپ کردن این صفحه

استاد لبنانی:
بحران سوریه به آرایش بندی جنگی بستگی دارد نه مذاکرات

استاد دانشگاه آمریکایی بیروت با اشاره به وضعیت فعلی خاورمیانه و روند تحولات آن به تشریح چرایی مطرح شدن طرح اعزام نیروی زمینی به سوریه از سوی عربستان سعودی پرداخت.

به گزارش دیده بان،  «احمد موصللی» استاد علوم سیاسی و مطالعات اسلامی دانشگاه آمریکایی بیروت درباره پیشنهاد اخیر عربستان سعودی مبنی بر اعزام نیروی زمینی به سوریه اظهار داشت: پیشنهاد اعزام نیروی زمینی به سوریه از سوی عربستان بسیار مضحک است. این پیشنهاد در واکنش به موفقیت های میدانی ارتش سوریه و هم پیمانان آن در مقابله با گروه های تروریستی در این کشور مطرح شده است.

وی با بیان این مطلب افزود: سعودی ها بر این باور هستند در حال حاضر خارج از قوای منطقه ای قرار دارند و بیم آن را دارند که آمریکا از آنها چشم پوشی کند. عربستان سعودی همچنین از جمهوری اسلامی ایران و صعود سیاسی، نظامی و حتی مالی آن در منطقه به شدت واهمه دارد لذا با طرح اعزام نیروی زمینی به سوریه که یک واکنش غیر منطقی از سوی ریاض است سعی در احیای جایگاه خود در منطقه دارد.

احمد موصللی در ادامه گفت: پیشنهاد سعودی ها برای اعزام نیروی زمینی به سوریه به تغییر واقعیت در این کشور منجر نخواهد شد همانطور که چنین تغییری در یمن ایجاد نشد و سعودی ها نتوانستند به خواسته های خود در یمن دست یابند. عربستان سعودی در شرایط کنونی با طرح اعزام نیروی زمینی به سوریه قصد دارد هم پیمانان خود را به مداخله در سوریه تحریک و تشویق کند.

وی درباره آینده بحران سوریه گفت: در مرحله کنونی بحران سوریه اساسا به آرایش بندی نیروها در عرصه میدانی و جنگ بستگی دارد و به مذاکرات ارتباطی ندارد، در واقع در شرایط کنونی مذاکرات تعیین کننده آینده بحران سوریه نیست زیرا کسی که با نظام سوریه مذاکره می کند در عرصه میدانی حضور ندارد و کسی که در عرصه میدانی حضور دارد همچون گروه های داعش و جبهه النصره با نظام سوریه گفتگو نمی کنند، بنابراین بحران سوریه کماکان ادامه دارد و به نظر من نیروهای ارتش سوریه، حزب الله لبنان و هم پیمانان آن یعنی مستشاران ایرانی، واقعیت را در سوریه تغییر خواهند داد.

استاد دانشگاه آمریکایی بیروت در بخش دیگر این گفتگو اظهار داشت: گروه های تکفیری با هدف ضربه به گروه های اسلامی واقعی و مجاهد ظهور کرده اند و در این راه از افکار سلفی و وهابی برای حمله گروه های ملی اسلامی واقعی در ایران، عراق، سوریه، یمن، تونس، الجزایر و ... بهره برداری می شود. گروه های تکفیری نه تنها برای منطقه خطرناک هستند بلکه تهدیدی برای تمامی دنیا و حکومت های آنها محسوب می شوند. بنده معتقد هستم مذاکره، راه حل این بحران نیست و نمی توان از طریق گفتگو بر گروه های تروریستی تکفیری فائق آمد بلکه نابودی این گروه ها تنها از طریق عملیات نظامی امکانپذیر است.




انتهای متن/

دوشنبه, 26 بهمن 1394 ساعت 12:55