چپاول کشورهای عربی به نفع آمریکا

آمریکا توان و جرأت ورود به جنگ با ایران را ندارد

 به گزارش دیده بان «حیدر عصفور»، استاد دانشگاه و تحلیلگر سیاسی و کارشناس اقتصادی عراق در تشریح کارنامه «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا در قبال کشورهای عربی در ابعاد سیاسی، اقتصادی و نظامی گفت: در ابتدا باید بگویم که سیاست دوست و دشمن نمی شناسد، منافعی وجود دارد که جذب یا دفع می‌کند و این منافع، تعیین‌کننده روابط هستند. این یک موضوع طبیعی است که همه به دنبال منافع کشورهای خود به حساب و هزینه گروه‌های دیگر باشند.

عصفور افزود: سیاست آمریکا به طور کلی توسط محافل تصمیم‌گیری در سازمان سیا و کنگره تعیین می‌شود، اما رئیس جمهوری در این کشور با توجه به اختیارات از پیش‌ تعیین‌شده یک فرد اجرایی است و تصمیمات مهم و سرنوشت‌ساز را کنگره اتخاذ می کند.

 

ترامپ همواره سران و پادشاهان عرب را در تنگنا قرار داده است

وی گفت: آنچه که ترامپ را متمایز کرده، تمایل شدید وی به استفاده از خشونت است. ترامپ سران و پادشاهان عرب را همواره در تنگنا قرار داده و برای کسب اموال بیشتر از متحدان و کشورهای دوست در جهان به ابزار فشار متوسل می شود.

تحلیلگر سیاسی و اقتصادی عراق تاکید کرد: رئیس‌جمهوری آمریکا با تحمیل مبالغ هنگفت و قراردادهای تسلیحاتی بزرگ به کشورهای عربی اکنون مدعی است که برای میلیون‌ها بیکار در آمریکا که بیشتر آنها از کشورهای نفت‌خیز عرب بوده و بسیاری از آنها پس از سقوط قیمت نفت ورشکسته شده بودند، اشتغال ایجاد کرده است.

وی افزود: ترامپ وارد یک جنگ اقتصادی آشکار با چین، دارای بالاترین رشد اقتصادی جهان شد؛ جنگی که تعیین خواهد کرد کدام کشور در سال ۲۰۳۰ بر جهان سلطه خواهد یافت.

عصفور تاکید کرد: بر کسی پوشیده نیست که روش جنگ مدرن تفاوت پیدا کرده و جنگ اقتصادی از جنگ‌های کلاسیک تأثیرگذارتر است.

وی گفت: در بعد سیاسی، ترامپ روابط ننگین رژیم‌های عربی با اسرائیل را برای اولین بار آشکارسازی کرد و انتظار می رود که چندین کشور عربی خائن دیگر نیز اقبال خود را به عادی‌سازی روابط نشان دهند.

 

آمریکا در دوره ترامپ به طرز وحشتناکی وارد یک مسابقه تسلیحاتی بی‌سابقه شد

تحلیلگر سیاسی اقتصادی عراق افزود: از نظر نظامی، ایالات متحده در دوره ترامپ به طرز وحشتناکی وارد یک مسابقه تسلیحاتی بی‌سابقه شد. واشنگتن در این دوره در چندین زمینه دیگر چون بیولوژیک، فناوری، جنگ میکروبی و جنگ‌های آب و هوایی سلاح های مدرن تولید کرد. جنگ‌های آینده مانند مدل‌های پیشن نخواهد بود و نسل پنجم و ششم اینترنت تغییرات زیادی در بودجه‌ها و معادله‌های نظامی جهان ایجاد خواهد کرد.

عصفور افزود: از طرف دیگر، یک ضعف عمومی در منطقه پیش‌بینی می‌شود، زیرا بیشتر کشورهای عربی به نفت به عنوان منبع اصلی اقتصاد خود وابسته هستند حال آنکه این ماده در سال‌های آینده مثمر ثمر نخواهد بود و انرژی جایگزین باعث می‌شود که قیمت نفت به طور مداوم کاهش یابد و به هزینه استخراج نزدیک شود.

وی گفت: حال این پرسش مطرح است که چرا محاصره آمریکا علیه ایران صورت گرفته است؟ آیا این دو کشور وارد جنگ مستقیم می شوند؟

 

آمریکا توان و جرأت ورود به جنگ با ایران را ندارد

عصفور در ادامه گفت: پاسخ منفی است، آمریکا با توجه موقعیت جغرافیایی مهم ایران، قدرت و نفوذ منطقه‌ای این کشور و برخی مزایایی که اهمیت آن را به عنوان یک شریک استراتژیک در منطقه برجسته می‌کند، توان و جرأت ورود به جنگ با ایران را ندارد.

وی در پایان افزود: همچنین پیش‌بینی می‌شود که ترامپ درآمدهای نفتی عراق را مصادره کند به ویژه اگر رویکرد واشنگتن که منجر به شعله‌ور شدن یک جنگ داخلی تمام‌عیار در این کشور در طولانی مدت می‌شود، ادامه یابد.

 

 

 

 

 

 

منبع:ایلنا




انتهای متن/

سه شنبه, 29 مهر 1399 ساعت 15:19

نظر شما

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید