چاپ کردن این صفحه

چاره‌اندیشی برای خروج نیروهای آمریکایی از عراق

رئیس ائتلاف الفتح :عراق هیچگونه امری خارج از چارچوب یک توافقنامه را نمی پذیرد

ناصر الربیعی رئیس هیات مذاکره کننده ائتلاف سائرون روز دوشنبه پس از نشست این هیات با هادی العامری و اعضای ائتلاف الفتح در بغداد، طی کنفرانس خبری تاکید کرد که این دو ائتلاف بر روی مخالفت با حضور نیروهای خارجی در عراق اتفاق نظر دارند.

العامری نیز در این کنفرانس خبری، گفت که ادامه حضور نیروهای آمریکایی در عراق به توافقنامه جدیدی نیازمند است و با شرایط کنونی امکان باقیماندن این نیروها در این کشور وجود ندارد.
وی گفت: آمریکایی ها را (در سال 2011) از در بیرون کردیم بار دیگر (در سال 2014 و به بهانه مبارزه با داعش) از پنجره وارد عراق شدند.
رئیس ائتلاف الفتح تاکید کرد که پارلمان عراق سازوکاری مناسب برای تعامل با حضور نیروهای آمریکایی در خاک عراق وضع خواهد کرد.
وی گفت: عراق هیچگونه امری خارج از چارچوب یک توافقنامه را نمی پذیرد و در صورت بروز آن ما و ائتلاف سائرون موضعی واحد در برابر حضور نیروهای آمریکایی یا هر کشور دیگری خواهیم داشت.
در نشست امروز ائتلاف های الفتح و سائرون همچنین هماهنگی لازم برای تکمیل کابینه دولت عادل عبدالمهدی نخست وزیر، صورت گرفت و آخرین تحولات عراق بررسی شد.
این دو ائتلاف چند روز پیش نیز در نشست مشابهی بر موضع مشترک خود مبنی بر نفی حضور نظامی آمریکا در عراق تاکید کرده بودند.
درخواست برای خروج نیروهای آمریکایی از عراق از یکسال پیش و بعد از اعلام پایان نظامی داعش، بطور جدی مطرح شد اما در هفته های اخیر، بویژه پس از اظهارات متناقض مقامات آمریکا مبنی بر خروج نظامی از سوریه و استقرار بیش از پیش در عراق، افزایش یافت.
این اعتراضات از زمان سفر مخفیانه دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا به پایگاه نظامی 'عین الاسد' در استان الانبار در ماه سپتامبر گذشته و تاکید وی بر عدم خروج نظامی از عراق، به شکل کم سابقه ای افزایش یافت به گونه ای که با اقدام فراکسیون های بزرگ انتخاباتی، اعلام شد پارلمان عراق بزودی در این خصوص تصمیم گیری خواهد کرد.
ترامپ بار دیگر هفته پیش در مصاحبه ای اعلام کرد که در عراق پایگاه بسیار خوبی (عین الاسد در استان الانبار) داریم که از آن طریق ایران و کل منطقه را رصد کرده و تحت نظر خواهیم داشت.
در پی سخنان ترامپ 'برهم صالح' رئیس جمهوری، 'عادل عبدالمهدی' و 'محمد الحلبوسی' رئیس پارلمان، در واکنشی صریح، این سخنان را مخالف قانون اساسی و حاکمیت ملی این کشور دانستند و استفاده از خاک عراق برای اقدام علیه یک کشور دیگر را مغایر صریح قانون اساسی این کشور دانستند.
فراکسیون های عمده در پارلمان ملی عراق و احزاب و شخصیت های مختلف عراقی نیز بطور یکپارچه با صدور بیانیه های جداگانه ضمن محکوم کردن اظهارات مداخله جویانه ترامپ بر اقدام فوری پارلمان برای تصویب قانون خروج نیروهای آمریکا از این کشور تاکید کردند.
در برجسته ترین واکنش به سخنان ترامپ، آیت الله علی سیستانی مرجعیت عالی عراق روز چهارشنبه و چند روز پس از اظهارات مداخله جویانه رئیس جمهوری آمریکا، تاکید کرد که عراق نباید پایگاهی برای آسیب یا زیانی به کشوری دیگر باشد.
مرجعیت عالی عراق در دیدار خانم 'جنین هنیس پلاسچارت' نماینده ویژه جدید دبیرکل و رئیس هیات یاری رسانی سازمان ملل به عراق (یونامی) با ایشان گفت: عراق می خواهد با همه کشورهای همسایه و دیگر دولت ها، رابطه خوب و متعادل و مبتنی بر صلح و منافع مشترک و بدور از مداخله و یا نقض حاکمیت و استقلال خود داشته باشد.
وی تاکید کرد که عراق نباید پایگاهی برای وارد کردن آسیب و یا زیانی به کشوری دیگر باشد.
ناظران مسائل عراق، این سخنان صریح آیت الله سیستانی را حمایت قاطع مرجعیت عالی از موضع دولت و پارلمان مبنی بر محدود بودن ماموریت نیروهای آمریکا به فعالیت در چارچوب ائتلاف بین المللی و صرفا برای آموزش و مستشاری نظامی به منظور کمک به ارتش عراق در جنگ علیه داعش و مخالفت با سایر ماجراجویی های آمریکا در داخل عراق و یا علیه همسایگان دانسته اند.
در روزهای آتی با پایان تعطیلات فصلی و شروع بکار دوباره پارلمان عراق، مشخص خواهد شد که رویکرد نمایندگان و دولتمردان عراقی در این خصوص چه خواهد بود.




انتهای متن/

در همین زمینه بخوانید:

یکشنبه, 19 اسفند 1397 ساعت 10:55