چاپ کردن این صفحه

پرونده ناو وینسنس جنایت تروریستی دیگری از آمریکا

کاپیتان ناو وینسنس با حمله تروریستی به هواپیمای مسافربری از پرچمداران حقوق بشر مدال شجاعت گرفت

ناو وینسنس متعلق به ایالات متحده آمریکا در زمان وقوع ارتکاب جرم و حمله به هواپیمای مسافربری جمهوری اسلامی در داخل آب‌های ایران قرار داشته و مقامات ارشد پنتاگون که نگران بودند نقض آشکار حقوق بین‌الملل باعث تحقیر آنها شود، در این مورد دروغ گفتند.

مسافران و خدمه پرواز هواپیمای مسافربری جمهوری اسلامی ایران در آخرین پرواز در آب‌های خلیج نیلگون همیشه فارس آرام گرفتند تا سندی برای همیشه تاریخ از جنایات آمریکایی‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران باشند اگرچه پس از ۲۹ سال بعد از این جنایت هولناک نیروهای آمریکایی علیه مردم ایران، نیروهای نظامی کشورمان در آب‌های نیلگون خلیج فارس اقدام به سرنگونی پهپاد شناسایی ایالات متحده بر فراز آب‌های سرزمینی ایران کردند اما باز هم مسئولان آمریکا ابتدا به دروغ اشاره به نیامدن پرنده شناسایی خود در حریم کشورمان کردند.

حادثه حمله ناو جنگی آمریکا به هواپیمای مسافربری ایران، یکی از تلخ‌ترین جنایاتی است که آمریکایی‌ها علیه مردم شریف ایران مرتکب شدند و در تاریخ بشر کمتر همانندی داشته یا شاید نداشته و این در حالی است که همزمان با رهگیری پهپاد جاسوسی آمریکا در ۳۰ خرداد ۹۸ یک هواپیمای جاسوسی دیگری نیز در نزدیکی آن در حال پرواز بود که ٣٥ سرنشین داشت، اما نیروهای مسلح کشورمان آنرا منهدم و سرنگون نکردند.
روز دوازدهم تیر ۱۳۶۷ مطابق با سوم ژوئیه سال ۱۹۸۸ میلادی، پرواز مسافربری تهران - دوبی با شماره ۶۵۵ شرکت هواپیمایی ایران‌ایر پس از توقف در بندرعباس به حرکت خود به سمت دوبی ادامه داد، اما این پرواز به دلیل اصابت دو موشک هدایت شونده ریم -۶۶ از ناو وینسنس آمریکا به مقصد نرسید و در خلیج فارس سقوط کرد. بیش از ۲۹۰ سرنشین این هواپیما، یعنی ۶۶ کودک، ۵۲ زن، ۱۷۲ مرد و ۳۶ نفر از اتباع یوگسلاوی سابق، هند، پاکستان، ایتالیا و امارات در این پرواز قربانی شدند.
این جنایت آمریکا و شهادت عده زیادی از هموطنان مان را مردم و مسئولان جمهوری اسلامی به شدت محکوم کردند و دولت جمهوری اسلامی ایران نیز در سازمان ملل علیه آمریکایی‌ها اقامه دعوا کرد.

* گزارش دروغ مقامات آمریکایی
۱۹ اوت سال ۱۹۸۸، حدود هفت هفته پس از این رویداد (حمله به هواپیمای مسافربری ایران)، پنتاگون گزارش ۵۳ صفحه‌ای در مورد این حادثه منتشر کرد، در متن این گزارش، ادعاهای پیشین مقامات آمریکایی رد شد.
بر اساس اسناد موجود بین المللی، با این حال همچنان تاکید شد که کاپیتان و دیگر افسران وینسنس به درستی عمل کردند.
گزارش پنتاگون همچنین با تأیید اظهارات رئیس ستاد ارتش وقت آمریکا مبنی بر اینکه هواپیمای ایرانی ۹ هزار پا ارتفاع داشت و با کاهش ارتفاع به طور مستقیم به سمت ناو وینسنس می‌آمد و با توجه به هشدار ناو وینسنس به هواپیمای ایرانی، اعلام کرده که خلبان در هنگام صعود می‌بایست با دو مرکز کنترل ترافیک هوایی ارتباط برقرار می‌کرد و احتمالاً فرصتی برای شنیدن پیغام‌های کانال هوایی بین‌المللی نداشت.
با این همه جورج بوش، معاون وقت رئیس جمهوری آمریکا (ریگان) اقدام وینسنس را «دفاع از خود» توصیف کرد و گفت: من هرگز از جانب آمریکا عذرخواهی نخواهم کرد؛ من اهمیتی نمی‌دهم که واقعیت چیست. دولت آمریکا هرگز مسئولیت این حادثه را بر عهده نگرفت و بابت آن عذرخواهی نکرد.

* حمله‌ای که ناقض امنیت ملی ایران بود
طبق گزارش‌ها، ناو وینسنس در زمان وقوع حادثه و ارتکاب جرم، در داخل آب‌های ایران قرار داشته و مقامات ارشد پنتاگون که نگران بودند نقض آشکار حقوق بین‌الملل باعث تحقیر آنها شود، در این مورد دروغ گفتند.
سال ۱۹۹۲، چهار سال پس از این حادثه رئیس وقت ستاد ارتش آمریکا در شبکه ای بی سی، پذیرفت که وینسنس در زمان شلیک موشک به هواپیمای ایرانی در آب‌های ایران بود. در سال ۱۹۸۸، او گفته بود که وینسنس در آب‌های بین‌المللی بود.

* شورای امنیت آمریکا را محکوم نکرد
شورای امنیت دو هفته بعد از درخواست جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری نشست اضطراری، ۲۵ تیر ۱۳۶۷ تشکیل جلسه داد و در تاریخ ۳۰ ژوئیه ۱۹۸۸ (۲۴ تیر ۱۳۶۷) قطعنامه ۶۱۶ را تصویب کرد.
ابراز تأسف عمیق از حادثه، تاکید بر ضرورت تبیین حقایق با بازرسی بی‌طرفانه و لزوم اجرای فوری و کامل قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت از محورهای قطعنامه بود.
دولت جمهوری اسلامی ایران به ایکائو (سازمان بین‌المللی هواپیمایی) نیز شکایت برد، ایکائو ۱۴ ژوئیه ۱۹۸۸ (‎۲۳ تیر ۱۳۶۷) در جلسه فوق‌العاده تصمیم گرفت با تشکیل کمیته حقیقت‌یاب، عوامل حادثه را بررسی کند ولی این شورا، ایالات متحده را بابت این فاجعه محکوم نکرد.
اگر تاریخ انقلاب اسلامی را جست و جو کنیم ردپاهایی از جنایات آمریکایی‌ها علیه مردم ایران اسلامی همواره دیده می‌شود، جنایاتی که برای بیان هر یک از آنان می‌توان مقالات و کتاب‌های متعددی نوشت.

* انهدام پهپاد آمریکایی در نزدیکی محل اصابت موشک ناو وینسنس به ایران ایر در خلیج فارس

اقدام دفاعی ایران در سرنگون کردن پهپاد جاسوسی آمریکایی «گلوبال هاوک» یا همان «شاهین جهانی» در تجاوز به حریم هوایی کشورمان در نزدیکی محل اصابت موشک ناو وینسنس به ایران ایر در خلیج فارس یکی از اقدامات اقتدار گرایانه نیروهای مسلح کشورمان بود.

در نخستین ساعات بامداد روز پنجشنبه ۳۰ خرداد سال جاری (۹۸) یک فروند پهپاد جاسوسی گلوبال هاوک آمریکا بعد از تجاوز به حریم سرزمینی جمهوری اسلامی ایران در منطقه رو به روی کوه مبارک استان هرمزگان، هدف آتش پدافند نیروی هوا فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفت و سرنگون شد. گلوبال هاوک بزرگترین پهپاد مورد استفاده در جهان است که در ارتفاع بسیار بالا پرواز می‌کند و کارشناسان می‌گویند که سرنگون ساختن این پهپاد نشان دهنده توانمندی بالای نیروی نظامی است.

آمریکایی‌ها ابتدا مواضع و اظهارات متناقضی درباره پهپاد متجاوز خود داشتند اما سرانجام فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا، رسماً سرنگونی پهپاد خود را تأیید کرد.

فرمانده کل سپاه کشف بقایای پهپاد ساقط شده که در واقع سند رسوایی تجاوزگری و بی توجهی آمریکایی‌ها به قوانین و مقررات بین‌المللی بود، آن هم در شرایط دشوار جوی و متلاطم دریا که چه بسا عملیات جستجو را ناممکن ساخته بود را یک دستاورد مهم و راهبردی در صحنه بین المللی برای ملت ایران برابر رژیم تروریستی آمریکا دانست.




انتهای متن/

در همین زمینه بخوانید:

چهارشنبه, 12 تیر 1398 ساعت 11:01