چاپ کردن این صفحه

هشدار پلیس آمریکا به دیگر معترضین سعودی

جان دیگر معترضین سعودی هم در خطر است سرنوشت خاشقچی در انتظار آنها

پس از قتل «جمال خاشقچی» روزنامه‌نگار عربستانی در کنسولگری سعودی در استانبول، تا کنون چندین بار پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) به معارضان عربستانی مقیم در کشورهای دیگر اخطار داده است که باید مراقب جان خود باشند.

به نوشته پایگاه میدل ایست آی انگلیس، اداره تحقیقات فدرال به دیدار چهار معارض عربستانی و یک فعال عرب که به نوعی با خاشقچی در ارتباط بودند رفته و به آنها در خصوص خطری که جانشان را تهدید می‌کند، هشدار داده است. همچنین به آنها گفته شده است که در صورت خروج از آمریکا با تهدیدات احتمالی رو به رو خواهند شد.

این وبگاه انگلیسی همچنین نوشت که مأموران اف بی آی پس از قتل خاشقچی به دیدار چندین فعال دیگر عربستانی نیز رفته و به آن‌ها هشدار داده‌اند. به گفته سخنگوی دفتر اف بی آی این دیدارها تا پایان ماه می گذشته ادامه داشته اما او به اینکه آیا این دیدارها به موضوعات غیر از قتل خاشقچی نیز مرتبط بوده یا نه، پاسخ نداده است.

یکی از این افراد که اف بی آی با او دیدار کرده است، در گفت‌و‌گو با میدل ایست آی به شرط عدم افشای نامش گفت که یک کانال یوتیوب مخالف سیاست‌های سعودی را اداره می‌کند. یکی دیگر از این افراد نیز گفت که در کنفرانس مخالف دولت سعودی شرکت کرده است. اما سومی نیز گفت که پیش از این با «جمال خاشقچی» در پروژه مبارزه با «مگس‌های اینترنی» (اشاره به ارتش سایبری سعودی) همکاری می‌کرد.

او افزود: «هنگامی که آن‌ها به دیدار من آمدند در ابتدا به علت روابط محمد بن سلمان با دونالد ترامپ احساس ترس کردم، اما کارمندان آمریکایی به من گفتند که آن‌ها صرف‌نظر از اینکه چه کسی در کاخ سفید است، به وظیفه خود برای حفظ جان انسان‌ها عمل می‌کنند»

در همین حال اف بی آی تنها سازمانی نیست که به فعالان مخالف عربستانی در خصوص خطری که جانشان را تهدید می‌کند، هشدار داده است. پیش از این نیز حداقل در دو مرتبه رسانه‌های غربی از اقدام مشابه سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) خبر داده‌اند.

نشریه تایم آمریکا در ۲۱ اردیبهشت گذشته نوشت که سازمان سیا به دوستان و خانواده جمال خاشقچی هشدار داده است که فعالیتشان در خصوص دموکراسی و آزادی‌خواهی آنها را در لیست تهدیدات دولت سعودی قرار می‌دهد.

به نوشته میدل ایست آی، هشدارهای اف بی آی، سخنان ترامپ را در خصوص اینکه محمد بن سلمان به طور مستقیم در قتل خاشقچی دست نداشته، زیر سؤال می‌برد. او پس از این قتل گفته بود: «شاید بن سلمان از این حادثه اطلاع داشت و چه بسا هم نداشت... ایالات متحده قصد دارد شریک عربستان سعودی در راستای حفظ منافعمان و منافع اسرائیل و دیگر شرکای منطقه باشد

خاشقچی که از دو سال پیش و بعد از انتقاد از سیاست‌های بن‌سلمان در واشنگتن به تبعید خودخواسته رفته بود، اکتبر سال گذشته میلادی، زمانی که برای انجام امور اداری مربوط به ازدواجش به کنسولگری عربستان سعودی در استانبول ترکیه مراجعه کرد، توسط یک تیم ترور اعزام‌شده از ریاض به قتل رسید و تکه‌تکه شد. هرچند پس از مدتی تمامی جهان به دست داشتن دولت سعودی در این ترور اطمینان یافتند و دادستانی سعودی نیز آن را مرتبط با «عوامل خودسر» دانست اما تا کنون دولت آمریکا هیچ اقدامی علیه دولت سعودی اتخاذ نکرده و جسد خاشقچی نیز پیدا نشده است.




انتهای متن/

در همین زمینه بخوانید:

دوشنبه, 24 تیر 1398 ساعت 10:29