چاپ کردن این صفحه

درگیری حاکمان امارت با یکدیگر

خانواده حاکمان امارت توسط یکدیگر ترور می شوند

روزنامه الاخبار لبنان در گزارش خود نوشت: بعد از گذشت چند روز از فرار هیا بنت الحسین همسر محمد بن راشد حاکم دوبی و خواهر عبدالله دوم شاه اردن به اروپا و سکونت در انگلیس، خبر درگذشت خالد بن سلطان 39 ساله فرزند سلطان بن محمد القاسمی حاکم شارجه منتشر شد. درگذشت القاسمی همچنان در هاله ای از ابهام است؛ بویژه که تحقیقات پلیس لندن درباره این بازرگان اماراتی و صاحب شرکت "بیت ازیاط قاسمی" به نتیجه قطعی درباره علل مرگ وی نرسیده است. آنچه بر ابهام این پرونده افزوده است، خاکسپاری سریع القاسمی قبل از کالبدشکافی او است. مراسم خاکسپاری در حضور پدرش و در نبود محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی و محمد بن راشد حاکم دوبی برگزار شد؛ با وجود اینکه هر دوی آنها هنگام مراسم خاکسپاری در امارات بودند.

اینگونه با درگذشت القاسمی، حادثه مبهم جدیدی به تاریخ امارات که سرشار از کودتاها و ریختن خون نزدیکان و خویشاوندان است، افزوده شد و درها را برای شک و تردید گسترده در داخل امارات و خارج از آن درباره حقیقت سرنوشت آخرین فرزند پسر حاکم شارجه گشود. براساس اطلاعات روزنامه الاخبار، "القاسمی به دستور محمد بن زاید هدف یک ترور پیچیده قرار گرفته است". مقدمات این ترور چندین ماه طول کشیده است. روزنامه الاخبار به نقل از منابع خود نوشت: تصمیم برای قتل القاسمی وقتی گرفته شد که گزارش هایی امنیتی به دست محمد بن زاید رسید. این گزارش ها حکایت از تماس بین القاسمی و دستگاههای امنیتی عربستان داشت که تحت کنترل محمد بن سلمان ولیعهد عربستان است. این منابع گفتند: ماهیت این تماس ها هنوز روشن نشده است و همچنان دستگاههای امنیتی امارات درباره آن ابهام دارند.

در صورت درستی این روایت، چه بسا محمد بن زاید چنین تصمیمی گرفته باشد تا با یک تیر دو نشان بزند. نخست اینکه به بن سلمان بفهماند که اماراتی ها قادر به رصد تماس های عربستان با کسانی که به نوعی با امارات ارتباط پیدا می کنند، هستند و می توانند جلوی آنها را بگیرند و دوم اینکه به سایر امرای اماراتی درباره پیامدهای تماس سری با سعودیها به طور غیرمستقیم پیامی هشدار آمیز بدهند.

مرگ مبهم القاسمی درحالی روی داد که اختلافات بین بن سلمان و بن زاید درخصوص نحوه برخورد با چند پرونده در منطقه و در صدر آن پرونده جنگ علیه یمن نمایان شده است. امارات پیام هایی به چندین کشور فرستاده و تمایل خود را برای خروج از یمن ابراز داشته است. همچنین درخصوص درگیری جاری با ایران، ابوظبی تمایل خود برای آرام کردن اوضاع را بر خلاف رویکرد عربستان برای تحریک به جنگ نشان داده است. همچنین باید خاطرنشان کرد که اختلاف بین بن زاید و حاکم شارجه چیز جدیدی نیست بلکه ریشه در اختلاف های پنهان و تضاد منافع دارد؛ خصوصا بعد از اینکه ابوظبی نه تنها درباره سیاست امارات به طور یکجانبه تصمیم گیری می کند بلکه براساس برخی اطلاعات، تلاش می کند که علیه القاسمی (حاکم شارجه) برای سیطره بر گاز الحمریه و حوزه نفتی الصجعه کودتا کند تا از این طریق بتواند فرسایش اقتصادی ناشی از گرفتار شدن بن زاید در جنگ یمن را جبران کند.

براساس بسیاری از پیش بینی ها، القاسمی به شیوه ای ترور شد که بسیار مشابه شیوه ای است که فایزه البریکی همسر شیخ حمدان آل نهیان در سال 2016 میلادی در لندن ترور شد و سه ماه بعد هم محمد فرزندش در همین شهر ترور شد.

اگر این حادثه درست باشد، به نظر می رسد که آخرین مورد از حوادث خونین بین خاندان های حاکم در امارات در سایه تداوم درگیری برای سلطه و نفوذ نخواهد بود.




انتهای متن/

در همین زمینه بخوانید:

شنبه, 05 مرداد 1398 ساعت 16:14