حمله داعش به تاجیکستان

درگیری پاسگاه مرزی تاجیکستان با تروریست های داعش

درگیری در میان مهاجمان و ماموران یک پاسگاه مرزی تاجیکستان واقع در 50 کیلومتری جنوب غربی "دوشنبه" پایتخت، رخ داده است.

براساس گزارش های منتشر شده، باقیمانده مهاجمان دستگیر شده اند .

کمیته دولتی امنیت ملی تاجیکستان با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرده است عاملان حمله بامداد چهارشنبه - 6 نوامبر به پاسگاه مرزی این کشور در مرز با ازبکستان احتمالا از اعضای گروه تروریستی داعش بوده اند.

گروه 20 نفره وابسته به جریان تروریستی داعش درحالی به مرزهای تاجیکستان حمله کرده که دولت این کشور به منظور بازگرداندن بازمانده های داعش درسوریه و عراق، تلاش مضاعفی را در دستور کار قرار داده است.

علاوه براین، مقام های دولت آمریکا به شدت درصدد ترغیب دولتمردان جمهوری های آسیای مرکزی برای بازگرداندن بازماندگان گروه تروریستی داعش به کشورهایشان هستند.

به نظر می رسد، مقام های آمریکا که درسوریه و عراق به اهدافشان نرسیده اند، تلاش می کنند به منظور ضربه زدن به کشورهای مستقل بویژه ایران و روسیه، بازماندگان جریان تروریستی داعش را به جمهوری های آسیای مرکزی و قفقاز انتقال دهند.

درصورت تحقق این انتقال، مقام های کاخ سفید تصور می کنند، امکان ضربه زدن به منافع دولت های مستقل کم هزینه تر و امکان پذیرتر خواهد بود.

واقعیت آن است که شکست جریان های تروریستی درسوریه و عراق ، به همان میزان که زمینه های شادی دولت ها و ملت ها را فراهم کرده است، نگرانی دولت ها و ملت های جهان بویژه دولت های مستقل درغرب آسیا و جمهوری های آسیای مرکزی را درپی داشته است.

بدیهی است که نقش آمریکا و متحدانش را در این زمینه نمی توان نادیده گرفت.

یک سوال اساسی این است که آمریکا و متحدانش چرا و چگونه به تروریست های داعش کمک می‌کنند تا آن ها بتوانند هزاران کیلومتر را بدون اسناد و مدارک سفر، طی کرده و خود را به مرزهای شمالی افغانستان با جمهوری های آسیای مرکزی برسانند؟

بررسی ها نشان می دهد که شمار زیادی ازفرماندهان با نفوذ و ستیزه جویان افراطی مدت‌هاست که ازسوریه و عراق ، با کشتی های (معمولاً انگلیسی) به بنادر پاکستان منتقل ‌شده و ازطریق مسیرهای سیاحتی درقلمرو پاکستان، مستقیم به سمت استان‌های شمالی افغانستان روانه ‌شده اند.

بدون داشتن یک برنامه جدی و سازمان یافته و کمک دولت ها ، انتقال تروریست ها از سوریه و عراق غیرممکن به نظر می رسد، بویژه آنکه انتقال هزاران تروریست که همگی تجربه واقعی جنگ داشته‌اند، به راحتی و پنهان از نگاه جامعه جهانی امکان پذیر نیست.

علی الخصوص که شبه نظامیان تروریست، هیچگونه مدارک شناسایی ندارند. به این ترتیب ، تروریست ها وارد شمال افغانستان شده و به مرور به جمهوری های آسیای مرکزی منتقل می شوند.

درهمین ارتباط، "ویاچسلاو نیکراسوف" (Vyacheslav Nikrasov) یک کارشناس امور نظامی و امنیتی روس معتقد است: "صحبت تنها درمورد طالبان و دولت اسلامی نیست، بلکه دستکم 20 گروه تروریستی دیگر که کمتر مشهور هستند ازجمله "داعش" ، "جبهه النصره"، "حزب التحریر"، "القاعده" و سایر گروه های وابسته به جریان های تروریستی می‌باشند. اما جالب‌ترین مساله درشرایط عمومی تروریسم درکشور، منشأ خارجی آن است. بدیهی است که این گروه‌های تروریستی فقط با حمایت فعال از خارج می‌توانند به موجودیت خود ادامه داده و فعالانه عمل کنند".

درمجموع، باید گفت، حمله 20 عضو گروهک تروریستی داعش به منطقه ای درمرز تاجیکستان و ازبکستان، مقدمه تلاش های برخی کشورها ازجمله آمریکا و متحدانش برای ایجاد ناامنی در آسیای مرکزی است .




انتهای متن/

شنبه, 18 آبان 1398 ساعت 14:29

نظر شما

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید