چاپ کردن این صفحه

استراتژی شکست خورده تهدید و تنش

وزیر خارجه آلمان از رویکرد آمریکا در قبال ایران انتقاد کرد

 به گزارش موسسه راهبردی دیده بان به نقل از خبرگزاری فارس «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان در مصاحبه با روزنامه «بیلد ام زونتاگ» از رویکرد آمریکا در قبال ایران انتقاد کرد و گفت که سیاست تهدید به نتایج دلخواه منجر نخواهد شد.

ماس افزود: «در هر مورد، تهدید و تهاجم نظامی هیچ چیزی به ارمغان نخواهد آورد. ما می‌خواهیم از بروز آتشی گسترده در منطقه خاورمیانه (غرب آسیا) جلوگیری کنیم. اتحادیه اروپا به جای تنش به دیپلماسی متکی است... ».

براساس گزارش پایگاه خبری دویچه وله، وزیر خارجه آلمان رویکرد یکجانبه در خروج آمریکا از توافق هسته‌ای و همچنین سیاست فشار حداکثری علیه تهران را محکوم کرد.

براساس این گزارش، ماس معتقد است تغییر رژیم با تحریک خارجی اوضاع در ایران را بهبود نخواهد بخشید. وی به مورد عراق اشاره کرد که اجرای چنین طرحی به فاجعه انجامیده است.

هایکو ماس در عین حال بر ضرورت حفظ گفت‌وگو با ایران تاکید کرد و مدعی شد که در میان این گفت‌وگو باید مسائل حقوق بشری و احترام به حقوق شهروندان نیز لحاظ شود.

ماس در پاسخ به سوالی درباره اینکه آمریکا از کشورهای اروپایی خواسته است از موضع آنها در قبال برجام پیروی کنند، افزود: آمریکا و اروپا رویکرد متفاوتی دارند. اروپا به دنبال حل و فصل اختلافات با ایران از طریق مذاکرات است. فرانسه، بریتانیا و آلمان به دنبال حفظ توافق برای جلوگیری ایران از دستیابی به سلاح اتمی هستند.

وی از ایران خواست به برجام پایبند بماند و افزایش سطح غنی سازی اورانیوم باید پایان یابد. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید به دسترسی از همه تاسیسات در ایران ادامه دهد و از نزدیک بر آنها نظارت کند.

اظهارات وزیر خارجه آلمان درباره برجام درحالی مطرح میشود که ایران طبق گزارشهای مکرر آژانس به برجام پایبند بوده است. با این حال ایران به دلیل عدم تعهد کشورهای اروپایی به وظایف خود در چارچوب برجام، تا کنون در پنج گام برخی از تعهدات خود را تعلیق کرده است و تاکید کرده است که این گامها قابل بازگشت است و در صورت بازگشت اروپا به تعهدات خود نیز به تعهدات کامل خود به برجام باز خواهد گشت.

وزیر خارجه آلمان در عین حال تاکید کرد که ما باید درباره نقش بی ثبات کننده ایران در منطقه نیز گفت‌وگو کنیم و برنامه موشکی این کشور را نیز به آن اضافه کنیم. ایران خودش تصمیم خواهد گرفت همکاری کند یا به منزوی شدن خود ادامه دهد.

این درحالیست که ایران بارها هرگونه مذاکره بر سر مسائل دیگر به جز برجام را قویا رد کرده است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا فقط حرف می‌تواند ایران را از سلاح اتمی دور کند نیز مدعی شد، «هم باید مذاکره کنیم و همه فشار اقتصادی و سیاسی وارد کنیم. ایران از نظر اقتصادی در شرایط دشواری است و بعد از سقوط هواپیمای اوکراینی شرایط داخلی ایران دشوارتر نیز شده است.»

ماس در ادامه مصاحبه خود با دخالت در امور داخلی ایران گفت که رفتار نیروهای امنیتی ایران با معترضان غیرقابل قبول است. رهبران ایران نباید همانند چند هفته گذشته با نقض حقوق بشر ادامه دهند.




انتهای متن/

یکشنبه, 29 دی 1398 ساعت 16:09